1. Pradžioje obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius bei supjaustome ketvirčiais. Kiekvieną ketvirtį išilgai, negiliai įpjauname (žr. nuotrauką).
2. Tuomet kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei druska išplakame iki purumo, kol masė padidėja kelis kartus.
3. Supilame aliejų bei vėl viską ganėtinai gerai išplakame. Suberiame miltus, kepimo miltelius bei vėl viską išplakame su mikseriu.
4. Pilame tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą. Ant viršaus šiek tiek įspaudžiant sudėliojame obuolius.
5. Viską pabarstome cinamonu su cukrumi bei su perliniu cukrumi.
6. Kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40 minučių, arba kol gražiai paruduos. Vidų patikriname mediniu pagaliuku: jei jis sausas - pyragas jau iškepęs. Skanaujam!
Gintare aite
Atsakyti