Minkštas, tirpstantis burnoje ir neįtikėtinai šokoladiškas desertas, kuris nustebins jus savo paprastu receptu ir puikiu skoniu. Šis greitas šokoladinis pyragas be miltų yra tikras išsigelbėjimas, kai norisi kažko saldaus, bet neturite daug laiko ar sudėtingų ingredientų. Dėl savo tekstūros jis primena prancūzišką "fondant" pyragą - su traškiu paviršiumi ir minkštu, švelniu vidumi. Pyragas ypatingas tuo, kad jame visiškai nenaudojami miltai, todėl jis puikiai tinka žmonėms, kurie laikosi begliutenės dietos arba tiesiog mėgsta šokoladinius desertus su intensyviu skoniu.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Šokoladas: galite naudoti juodąjį, pienišką arba net baltąjį šokoladą, priklausomai nuo jūsų skonio preferencijų. Tačiau geriausiai tinka šokoladas su ne mažesniu nei 70% kakavos kiekiu, nes jis suteikia pyragui gilesnį skonį.
- Sviestas: jei norite lengvesnio varianto, galite pakeisti sviestą kokosų aliejumi arba augaliniu sviestu (pvz., migdolų).
- Cukrus: galite naudoti rudąjį cukrų, kokosų cukrų, medų arba klevų sirupą kaip alternatyvas baltajam cukrui.
- Tirpios kavos granulės: nebūtinos, tačiau jos sustiprina šokolado skonį. Galite pakeisti jas kakavos milteliais arba visai praleisti.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Šokoladą tirpinkite labai atsargiai, kad jis neprisviltų. Geriausia naudoti garų vonelę arba mikrobangų krosnelę, įjungiant kas 20 sekundžių ir kaskart išmaišant.
- Kiaušinių baltymų plakimas yra esminis žingsnis šiame recepte. Įsitikinkite, kad dubuo yra visiškai švarus ir sausas, o baltymų plakimui naudokite aukštą greitį, kad gautumėte stangrią konsistenciją.
- Pyragą galima patiekti šiltą arba atvėsusį. Jei patieksite šiltą, jo vidus bus minkštesnis ir labiau primins pudingą.
- Pyragą galima laikyti šaldytuve iki 3 dienų, tačiau jis geriausias tą pačią dieną, kai buvo iškeptas.