Nekeptas šokoladinis pyragas su bananais

2020-03-11 Autorius Karolina Puodžiūtė

Nekeptas šokoladinis pyragas su bananais
Nekeptas šokoladinis pyragas su bananais – tikra deserto klasika, pasižyminti turtingu skoniu ir tekstūrų deriniu. Šokoladiniai sausainiai sukuria subtilius sluoksnius, o tirštas virtas kremas iš kelių bazinių ingredientų suteikia pyragui švelnumo ir kreminės tekstūros. Tarp sausainių sluoksnių dedami bananai prideda vaisinio saldumo bei minkštumo, puikiai derančio su kremu ir sausainiais. Pyrago viršus apliejamas sodria šokoladine glazūra iš kakavos, sviesto ir pieno, kuri suteikia šiek tiek kontrasto minkštam pyragui. Šis desertas – lengvai paruošiamas, bet puikiai tinkamas ypatingai progai, kai norisi kažko gardaus ir ne per daug sudėtingo.

Redaktorės Vaidos komentaras
- tikrai patiks visiems nekeptų desertų mėgėjams. Nors žingsnių atrodo daug, tačiau tereikia išvirti kremą, o tuomet jau greitai ir paprastai paruošiamas pyragas. 

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Į puodą supilti pieną ir jį pašildyti kol šiek tiek pradės kilti garai.
  2. 2. Į didelį dubenį sudėti kiaušinių trynius, supilti cukrų, vanilinį cukrų ir išmaišyti,
  3. 3. Į masę idėti kelis šaukštus pieno (jis negali būti karštas) ir intensyviai maišyti šluotele, kol cukrus ištirps.
  4. 4. Po truputį suberti miltus, vis maišant. Ir tuomet pamažu supilti šiltą pieną.
  5. 5. Gautą masę supilti į puodą ir kaitinti maišant ant vidutinės kaitros, kol masė taps maždaug grietinės tirštumo.
  6. 6. Į masę sudėti sviestą ir maišyti kol sviestas ištirps ir įsimaišys.
  7. 7. Į pyrago indą dėti kelis šaukštus paruošto kremo ir tuomet išdėlioti sluoksnį sausainių.
  8. 8. Vėl pilti kremo ir tuomet išdėlioti sluoksnį griežinėliais pjaustytus bananus.
  9. 9. Bananus uždengti plonu kremo sluoksniu ir tuomet vėl dėlioti sausainius.
  10. 10. Vėl pilti kremo, išdėlioti sausainius ir viršų aplieti kremu. Pyrago storis priklausys nuo pasirinktos formos dydžio.
  11. 11. Glazūrai paruošti į nedidelį puodą dėti cukraus, pilti pieną, dėti kakavos ir sudėti sviestą.
  12. 12. Puodą dėti ant vidutinės kaitros ir maišant kaitinti kol viskas ištirps ir susimaišys į vientisą šokoladinę masę.
  13. 13. Glazūrą supilti ant paruošto pyrago. Tuomet pyragą perkelti į šaldytuvą 3-4 val, kad viskas sutvirtėtų.


Laima Jasaitiene

Tikiu,kad skanus,bet tik ne per 15 min.😕
Atsakyti

No

Tikrai šitam puslapy receptai skanūs.
Šokoladinis riešutų ir datulių pyragas
(5)