Sultingas ir drėgnas šokoladinis pyragas su obuoliais

2024-03-06 Autorius Kristina Gricienė - Virtuvės fėjos

Sultingas ir drėgnas šokoladinis pyragas su obuoliais
Kai išmėginau šį sultingo, drėgno ir burnoje tirpstančio šokoladinio obuolių pyrago receptą, tai dabar kepu ir kepu... na toks skanus, tiesiog valgai ir jau galvoji kaip įsidėsi dar vieną gabaliuką prie mėgstamos kavos puodelio... ir vaikams labai patinka, visada prašo dar gabaliuko. Pasigaminkite ir Jūs jau šiandien! Esu visiškai tikra, kad galutinis rezultatas Jūsų nenuvils ir tokį desertą norėsite įtraukti į savo mėgstamiausių sąrašą ir būtinai gaminti ateityje. Tad nieko nebelaukiam ir mėginam!

Ingredientai

    • sviestas: 200 gramų
    • juodas šokoladas: 200 gramų
    • kiaušiniai: 4
    • cukrus: 150-200 mililitrų
    • miltai: 250 mililitrų
    • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • obuoliai: 3-4
    • rudas cukrus: 50 mililitrų
    • kapoti graikiniai riešutai: 50 gramų (arba migdolai)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia ant viryklės inde ištirpiname sviestą, į jį sudedame šokolado gabaliukus. Maišome kol, šokoladas ištirps.
  2. 2. Tuomet kitame inde išplakame kiaušinius su cukrumi, įmaišome kepimo miltelių, cinamono ir miltų mišinį.
  3. 3. Taip pat įmaišome sviesto ir šokolado mišinį, gerai išsukame.
  4. 4. Tada obuolius nulupame bei plonai supjaustome.
  5. 5. Dalį obuolių sudedame į tešlą ir išmaišome.
  6. 6. Tešlą sukrečiame į 26 centimetrų skersmens išardomą skardą, išklotą su kepimo popieriumi, ir tolygiai paskirstome.
  7. 7. Ant viršaus paskirstome likusius obuolius, apibarstome ruduoju cukrumi ir sukapotais riešutais.
  8. 8. Kepame iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45-60 minučių (priklausomai nuo turimos orkaitės).
  9. 9. Atvėsikite ir lepinkitės!

Loreta

Pyragas per daug sausas. Pirmas ir paskutinis kartas- daugiau pagal šį receptą nekepsiu.
Atsakyti
Šokoladinis pyragas su Coca-Cola, aliejumi ir kefyru
(5)
Šokoladinis vyšnių ir migdolų pyragas
(5)