Šokoladinis braunis be kepimo

2024-12-05 Autorius Inga - Mamosrestoranas

Šokoladinis braunis be kepimo
Šokoladinis braunis be kepimo – tai sveikesnis deserto variantas, kuriame susilieja natūralus saldumas ir sodri šokolado tekstūra. Šokoladainio pagrindą sudaro maistingi ingredientai: minkštos datulės, malti migdolai, kakava, linų sėmenys ir maca milteliai. Šis sluoksnis pasižymi ne tik turtingu skoniu, bet ir subtiliu riešutišku skoniu bei švelniu natūraliu saldumu. Avokadų glajus suteikia kremiškumo, kurį dar labiau paryškina klevų sirupo saldumas ir intensyvus kakavos skonis. Papuoštas traškiais pistacijų gabaliukais, šis šokoladainis tampa dar ir vizualiai patrauklus,  Puikus pasirinkimas mėgstantiems šokoladinius desertus.

Autorės komentaras
- laikome šaldytuve ir smaližiaujame 3-4 dienas. Pats šokoladainis be glajaus išlieka skanus iki 7 dienų.
Vietoje migdolų riešutų galima naudoti pekanų ar lazdynų riešutus – skonis kiek kitoks, bet visumoje fantastiškai skanu.
Jeigu neturite maca miltelių ar linų sėmenų, jų galite visai nedėti. Aš juos naudoju dėl jų maistingumo.

Ingredientai

    • Migdolų riešutai: 200 g
    • Datulės: 170 g (svoris be kauliukų)
    • Kakava: 50 g (nesaldinta)
    • Druska: žiupsnelis
    • Vanilės ekstraktas: 1 arb. š.
    • Malti linų sėmenys: 1 arb. š.
    • Peruvinės pipirnės (maca) milteliai: 1 arb. š.
    Glajus:
    • Avokadai: 1 vnt.
    • Klevų sirupas: 70 g (galima keisti skystu medumi ar agavų sirupu)
    • Kakava: 35 g (nesaldinta)
    • Pistacijos: saujelė kepintų (papuošimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Datules užpilti karštu vandeniu ir palikti 10 min suminkštėti.
  2. 2. Migdolus sudėti į maisto smulkintuvą ir susmulkinti, kol gausis rupių miltų tekstūra.
  3. 3. Prie smulkintų migdolų sudėti datules, kakavą, maca miltelius, linų sėmenis, druską ir vanilę.
  4. 4. Viską trinti, kol gausis vientisa masė.
  5. 5. Pasirinktą indą iškloti kepimo popieriumi ir sudėti paruoštą masę.
  6. 6. Viską išlyginti šiek tiek paspaudžiant.
  7. 7. Glajui dubenyje sutrinti avokadą, klevų sirupą ir kakavą iki vientisos masės.
  8. 8. Glajų šaukštu paskirstyti ant šokoladainio ir papuošti smulkintomis pistacijomis.
  9. 9. Šokoladainį perkelti į šaldytuvą, kad sutvirtėtų.
Šokoladinis braunis be kepimo

Atsakinėjama į Komentarą

Šokoladinis cukinijų pyragas
(13)
Beatos šokoladinis pyragas su rududu
(3)
Šokoladinė cukinijų duona
(3)
Šokoladinis grikių pyragas
(7)