Šis šokoladinis pyragas sulaukė daugiausiai pagyrų iš visų kitų, kiek tik esu gaminusi. Nei vienas paragavęs nesugebėjo likti jam abejingas. Ir net nebesu tikra, kiek kartų turėjau gaminti pagal šį receptą, kad tik pavaišinti ir kolegas ir svečius... Kartais ir ingredientų dvigubinu, vistiek niekaip žmonės jo neatsivalgo. Na, o dabar nusprendžiau, kad laikas juo pasidalinti ir su Jumis... Galėsite ir Jūs smaližiauti!
Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama
- Juodą šokoladą galima pakeisti karčiuoju šokoladu su 70-85% kakavos kiekiu, kuris suteiks ryškesnį, intensyvesnį skonį patiekalui.
- Pienišką šokoladą galima pakeisti baltuoju šokoladu, kuris suteiks pyragui švelnesnį, kremišką skonį.
- Vietoje sviesto galima naudoti kokosų aliejų, kuris pyragui suteiks subtilų kokosų aromatą.
- Kvietinius miltus galima pakeisti migdolų miltais, jei norite paruošti desertą be gliuteno.
- Vietoje įprasto balto cukraus galima naudoti rudą cukrų arba kokosų cukrų, kuris suteiks karamelizuotą poskonį.
- "Rududu" karamelę galima pakeisti "Dulce de leche" arba namine karamele, jei "Rududu" neturite po ranka.
- Migdolus galima pakeisti lazdyno riešutais, graikiniais riešutais arba anakardžių riešutais, priklausomai nuo skonio preferencijų.
- Jei norite pyrago be riešutų, migdolus galima pakeisti sausainių trupiniais arba šokolado gabaliukais.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Šokoladą tirpinkite labai atsargiai, vengdami per aukštos temperatūros, kad jis nesudegintų ir nepasidarytų grūdėtas.
- Kiaušinius naudokite kambario temperatūros, taip jie geriau susimaišys su kitais ingredientais.
- Prieš kepimą orkaitę įkaitinkite bent 15 minučių, kad temperatūra būtų tolygi.
- Kepimo popierių ištepkite trupučiu sviesto, kad pyragas neprikibtų.
- Pyrago paruošimo sėkmę nulems kokybiškas šokoladas, todėl rinkitės aukštos kokybės produktus.
- Pyragą laikykite šaldytuve ne mažiau kaip 2 valandas prieš patiekdami, taip skoniai geriau susijungs.
- Pyrago vidurys gali atrodyti šiek tiek neiškilęs – tai normalu, nes vidus turi išlikti drėgnas ir minkštas.
- Norėdami patikrinti, ar pyragas iškepė, įbeskite medinį pagaliuką į pyrago kraštą – jis turi išlįsti šiek tiek drėgnas, bet ne skystas.
- Pjaustykite pyragą aštrių peiliu, kurį prieš tai pamerksite į karštą vandenį ir nušluostysite.
- Pyragą galima patiekti su ledais, plakta grietinėle arba šviežiomis uogomis papildomam skonio akcentui.