Šis nepaprastai gardus šokoladinis braunis su avietėmis - tai tobulas desertas tiems, kurie vertina greitai paruošiamus, bet išskirtinio skonio patiekalus. Tradicinis amerikietiškas braunis papildytas subtiliu aviečių skoniu, sukuria nepaprastą skonių harmoniją, kuri tikrai sužavės bet kurį smaližių. Intensyvus juodojo šokolado skonis puikiai dera su rūgštelėmis avietėmis, o drėgna ir minkšta brownie tekstūra patiks net ir išrankiausiems desertų mėgėjams. Šis receptas išskirtinis tuo, kad nereikalauja ypatingų kulinarinių įgūdžių - jį lengvai pagamins net ir pradedantieji virtuvėje.
Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama
- Vietoje juodojo šokolado galima naudoti pieniško ir juodojo šokolado mišinį, jei mėgstate švelnesnį skonį, arba kartųjį šokoladą stipresniam skoniui išgauti.
- Jei neturite sviesto, galite naudoti kokosų aliejų, kuris suteiks egzotišką prieskonį.
- Vietoje balto cukraus galima naudoti rudą cukrų, kuris suteiks karamelės poskonį, arba medų, kuris papildys desertą subtiliu aromatu.
- Aviečių drebučius galima pakeisti šviežiomis avietėmis, braškių, mėlynių ar juodųjų serbentų uogiene pagal skonį.
- Įprasti kvietiniai miltai gali būti pakeisti viso grūdo miltais arba pakeisti dalį miltų migdolų miltais, taip suteikiant desertui daugiau maistinių medžiagų.
- Kiaušinius galima pakeisti linų sėmenimis, sumaišytomis su vandeniu (1 kiaušinis = 1 valgomasis šaukštas maltų sėmenų + 3 valgomieji šaukštai vandens), jei laikotės veganiškos mitybos.
- Kepimo miltelius galima pakeisti sodos ir citrinos sulčių mišiniu (1/4 šaukštelio sodos + 1/2 šaukštelio citrinos sulčių).
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Prieš pradėdami gaminti, visus ingredientus paruoškite kambario temperatūroje, ypač sviestą ir kiaušinius – taip užtikrinsite tolygų masės išsukimą.
- Šokoladą lydykite žemoje temperatūroje, nuolat maišydami, kad nepridegtų ir nesusidarytų gumuliukų.
- Kiaušinius įmuškite tik tada, kai šokolado ir sviesto mišinys bus atvėsęs, antraip kiaušiniai gali sukrešėti.
- Tešlą maišykite iki vienalytės konsistencijos, bet nepersistenkite – per daug išmaišyta tešla gali padaryti braunį per kietą.
- Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, paliekant kraštus išsikišusius – taip braunį bus lengviau išimti iš formos.
- Kad patikrintumėte, ar braunis iškepęs, įbeskite medinį pagaliuką į vidurį – jis turėtų išlįsti su keliomis drėgnomis tešlos dalelėmis, bet ne visiškai šlapias.
- Braunį būtinai atvėsinkite prieš pjaustydami – karštas braunis yra trapus ir gali subyrėti.
- Patiekite su šviežiomis avietėmis ir šaukšteliu grietinėlės arba vanilinių ledų rutuliuku, kad pagerintumėte skonį.