Autorius apie receptą
Aš tikrai labai mėgstu šokoladainius (šokoladinius pyragus) ir jau daug jų variantų esu išbandžiusi, bet šis patiko kol kas labiausiai. Šis tik dar kartą patvirtino mano teoriją, kad bananai kepiniuose yra tikrai nuostabus pasirinkimas! Receptas kilęs iš tradicinių šokoladinių pyragų, tačiau bananai suteikia jam ypatingai minkštą tekstūrą ir švelnų vaisinį aromatą.
Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama
- Vietoje sviesto galima naudoti kokosų aliejų arba margariną, tačiau tuomet šokoladainio skonis bus šiek tiek kitoks, ne toks sodriai sviestinis.
- Baltą cukrų galima pakeisti rudu cukrumi, kuris suteiks karamelės poskonį.
- Jei neturite vanilės ekstrakto, galite naudoti vanilės cukrų (2 šaukštelius) arba vanilės ankštį.
- Įprastinę kakavą galima pakeisti šokoladiniu kakavos gėrimu, tačiau tuomet reikėtų naudoti mažiau cukraus.
- Kvietinius miltus galima pakeisti pilno grūdo miltais (rezultatas bus tankesnis) arba pusę kiekio pakeisti avižiniais miltais.
- Šokolado gabaliukus galima pakeisti kapotu juoduoju šokoladu, baltojo šokolado gabaliukais arba karamelizuotais riešutais.
- Jeigu nesate bananų gerbėjas, galite juos pakeisti obuolių tyre (300 g), tačiau tuomet šokoladainis bus mažiau saldus.
- Papildomam skonio intensyvumui galite įdėti šaukštelį cinamono arba žiupsnelį kardamono.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Naudokite labai prinokusius bananus su rudomis dėmelėmis - jie ne tik suteiks intensyvesnį skonį, bet ir natūraliai pasaldins desertą.
- Prieš maišant tešlą, visi ingredientai turėtų būti kambario temperatūros, taip užtikrinsite tolygų išmaišymą.
- Šokoladainio iškepimo laiką tikrinkite mediniu pagaliuku - įsmeigus į kepinio vidurį, jis turėtų išlikti šiek tiek drėgnas, bet ne žalias.
- Norint intensyvesnio šokoladinio skonio, galima pridėti 50 g ištirpinto juodojo šokolado į tešlą.
- Jei norite, kad šokoladainis būtų ypač purus, miltus sijokite prieš maišydami.
- Prieš supjaustant šokoladainį, leiskite jam visiškai atvėsti - taip jis bus lengviau pjaustomas ir nepraras formos.
- Šokoladainį galima laikyti sandariame inde kambario temperatūroje iki 3 dienų arba šaldytuve iki savaitės.
- Puikiam patiekimui, šokoladainį galima aptepti šokoladiniu glajumi arba patiekti su ledais ir šviežiomis uogomis.
Atsiliepimai