Tikrų tikriausias šokoladinis pyragas su šokolado glazūra

Tai pats tikriausias šokoladinis pyragas su šokolado glazūra. Šokolado mėgėjams jis itin patinka, tai galiu garantuoti! Tokį pyragą kepiau ne vieną kartą ir esu tikra, kad kepsiu dar ne kartą. Pamėginkite jau šiandien ir Jūs, nes jis pavyksta fantastiškai.

Ingredientai

    • sviestas: 200 gramų
    • cukrus: 2 stiklinių
    • pienas: 0,5 stiklinės
    • kakava: 50 gramų
    • kiaušiniai: 4
    • miltai: 2 stiklinių
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių prikaistuvyje ištirpinkite sviestą.
  2. 2. Suberkite cukrų ir supilkite pieną. Masę gerai išmaišykite, kaitinkite, kol cukrus ištirpsta.
  3. 3. Tuomet suberkite kakavą. Masę kaitinkite, vis maišydamos, kol ši pradeda tirštėti.
  4. 4. Ugnį išjunkite ir atidėkite į šalį šokoladinę masę.
  5. 5. Tada kiaušinius išplakite dubenyje. Supilkite pravėsusią šokoladinę masę.
  6. 6. Pasiliekame maždaug 3 šaukštus glazūros aplieti iškepusiam pyragui.
  7. 7. Į kiaušinių ir šokoladinės masės tešlą įsijokite kepimo miltelius su miltais. Masę gerai išmaišykite.
  8. 8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių temperatūros maždaug 40 minučių.
  9. 9. Iškepusį pyragą atvėsinkite.
  10. 10. Likusią šokoladinę glazūrą, jeigu labai sutirštėjo šiek tiek pašildykite ir ja apliekite pyrago viršų.
  11. 11. Pabarstykite pabarstukais ir lepinkitės!
  12. 12. Rekomendacija: Daugiau šokoladinių pyragų receptų rasite: Šokoladiniai pyragai.
Tikrų tikriausias šokoladinis pyragas su šokolado glazūra
Šokoladinis obuolių ir datulių pyragas
(1)