Autorius apie receptą
Šis puikus šokoladinis pyragas be gliuteno ir be pieno produktų yra tobulas pasirinkimas tiems, kurie turi maisto netoleravimą ar laikosi specialios dietos. Pyragas pasižymi sodriai šokoladiniu skoniu, drėgna tekstūra ir subtiliu riešutų poskoniu. Pagamintas iš žemės riešutų ir kokosų miltų, šis gardumynas yra ne tik skanus, bet ir maistingas. Veganiško sviesto naudojimas užtikrina, kad desertas tinka ir veganams.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos - Vietoje veganiško sviesto galima naudoti kokosų aliejų arba migdolų sviestą.
- Šokoladą galima pakeisti kakavos milteliais (apie 40g) su papildomu veganiško sviesto kiekiu (20g).
- Žemės riešutų miltus galima pakeisti migdolų miltais arba lazdyno riešutų miltais.
- Kokosų miltų alternatyva gali būti bolivinės balandos miltai arba avinžirnių miltai (tada reikėtų naudoti šiek tiek daugiau skysčio).
- Cukrų galima pakeisti kokosų cukrumi, klevų sirupu arba agavos sirupu (naudojant sirupus, sumažinkite kiekį iki 80g).
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Geriausią rezultatą pasieksite, jei visus ingredientus paruošite kambario temperatūros. Ypač svarbu, kad kiaušiniai būtų kambario temperatūros – taip tešla taps puresne. Šokoladą ir sviestą tirpinkite pamažu, neperkaitinkite, nes tai gali pakeisti galutinį skonio profilį. Kepimo indą būtinai išklokite kepimo popieriumi arba sutepkite veganišku sviestu, kad pyragas neprikibtų. Pyrago iškepimo laipsnis priklauso nuo jūsų skonio – jei mėgstate drėgnesnį vidurį, kepkite trumpiau. Pyragui atvėsus, jį galima papuošti kakavos milteliais, uogomis arba veganiškų šokoladu.
Atsiliepimai