Atėjus prastesniems orams tiesiog persekioja mintis apie traškią deserto plutelę bei karštą šokoladą jo viduje. Šis brownie (šokoladinis pyragas) yra paprastai ir greitai pagaminamas. Bus nerealiai skanu!
juodas šokoladas su kuo daugiau kakavos: 2 plytelių (naudoju 70%)
pienas: ketvirtadalio stiklinės
šviežios avietės: 1 saujos
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.
2. Kiaušinių trynius išplakite iki balkšvos masės kartu su cukrumi.
3. Tada tirpinkite vieną plytelę šokolado kartu su pienu karšto vandens vonelėje. Ištirpusiam šokoladui reikia leisti keletą minučių atvėsti.
4. Tuomet ištirpusį šokoladą sudėkite į kiaušinių trynius. Masę išmaišykite iki vientisos.
5. Po to suplakite kiaušinių baltymus su vaniliniu cukrumi iki standžių, blizgančių putų.
6. Plaktą baltymą dėkite į šokoladinius kiaušinių trynius ir atsargiai išmaišykite.
7. Įjunkite orkaitę ir įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros.
8. Pasiruoštą masę supilkite į 26 centimetrų skersmens torto formą.
9. Sulaužykite antrą plytelę šokolado ir gabaliukus įspauskite į tešlą.
10. Sudėliokite avietes, jas taip pat įspauskite į tešlą.
11. Aš pati kepiau 20 minučių, įjungusi šildymą iš apačios + ventiliatorius.
12. Jeigu kepsite, mažesnėje bei aukštesnėje formoje reikia kepti keletą minučių ilgiau. O keksiukų formelėse gali užtekti ir maždaug 12-15 minučių.
13. Desertas gaunasi traškus iš viršaus, bet skystas viduje. Prie jo idealiai tiks ledai, grietinėlė ir/ar riešutų drožlės. Jis tikrai labai pakelia nuotaiką ir greitai ištirpsta lėkštelėse. Skanaus! :)
14. Rekomendacija: Daugiau šokoladinių pyragų receptų rasite: Šokoladiniai pyragai.
Atsakinėjama į Komentarą