1. Iš pradžių įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
2. Patepame sviestu bei pabarstome miltais formą (aš naudojau stačiakampę - maždaug 20x30 centimetrų dydžio).
3. Tada dubenyje sumaišome miltus, kakavą, cukrų, kepimo miltelius, sodą bei druską.
4. Įmušame kiaušinius, supilame pieną, aliejų, vanilės ekstraktą bei labai gerai išmaišome.
5. Tuomet supilame verdantį vandenį, išmaišome bei supilame tešlą į formą. Neišsigąstame, tešla bus labai skysta, bet šitaip ir turi būti.
6. Kepame maždaug 30-35 minutes, arba kol įkištas bei ištrauktas medinis pagaliukas nebus apsivėlęs tešla. Stengiamės neperkepti.
7. Iškepusį atvėsiname ant metalinių grotelių. Skanaujame!
Vaida
Ištikrųjų minkštutis, šlapias ir šokoladinis. Puikus receptas! Ačiū :)
Atsakyti
Jūratė
Dar kažko nesupratau, rašytų stiklinė, tai būtų aišku, o puodelis, nes visokių talpų būna.
Atsakyti
Simona
Pyragas tikrai gaunasi puikus ,tik cukraus 1 puodelį dedu.
Atsakyti
Jūratė
Labai skanus pyragas, man patiko.. Bet biški viršus apdegė
Atsakyti
Egle
As nedejau sodos ir dejau 450ml cukraus vietoj 500ml. Mano skoniui per saldus, kita karta deciau 350ml. Bet gavosi tikrai purus ir skanus :)
Atsakyti
Inga
Žiūrint koks puodelis. Pas mane 200ml 🤗
Daiva
1.Ar sodos nereikia nugesinti?
2.Ar vietoj aliejaus negalima dėti sviesto?
Atsakyti
Katinas
Aš irgi kepiau bet nu gavosi kazkoks ne skanus
Atsakyti
Živilė
Nepavyko ir man. Atrodė iškepęs, gražiai iškilo. Bet vėsdamas sukrito. Nesupratau ką blogai padariau.
Atsakyti
Marija
Kepiau jau kelis kartus ir nesuprantu kodėl gaunasi susmegęs nepurus o kažkoks sulypęs neiškilęs liaudiškai kalbant "celapainis" nors kepiau vos ne valandą ką blogai dariau nežinau
Atsakyti
Rita
Dėjau 2a,š.kepimo miltelių ir jokios sodos nereikia.
Atsakyti
Vita
O gal bandėte be sodos? Galvoju neįdėti, bet nenoriu sugadinti :)
Atsakyti
Pnr
Taip, du šaukšteliai kepimo miltelių
Ilona
Tikrai kepsiu dar ne vieną kartą. Super pavyko. Visiems rekomenduoju, jeigu mėgstate šokoladinius pyragus. :)
Atsakyti
Renata
Va čia tai skonis. Ačiū autorei už receptą.
Atsakyti
Puikus receptas. Tik aš dėjau 1 puodelį cukraus ir 0.5 puodelio kakavos. Nors kakavos kartumas ir permuštų cukraus saldumą, bet man, vien nuo žinojimo, kad įdėti 2 puodeliai cukraus, plaukai šiaušiasi 🙂 ir aš visad sodą gesinu, nes turiu karčios patirties ir nuo 1 šaukštelio negesinto. Kiti valgo ir nieko, o man iškart jaučiasi, jei net ir ne pati pagaminu.
Atsakyti
Vita Saruliene
Rekomenduoju, jau 3 jau tris kepiau ir manau ne paskutini👍
Atsakyti
Pabandžiau išsikepti ši pyragą šiandien. Skonis gavo puikus. Tikrai drėgnas ir ne itin saldus, BET kepiau gerokai ilgiau nei nurodyta. Po 30min kepimo 180 laipsnių orkaitėje pyragas buvo visiškai žalias, tad padidinau temperatūrą iki beveik 200 ir kepiau dar 35 min. Va tada iškepė.
Atsakyti
Vaida
Atsakyti
Jūratė
Atsakyti
Simona
Atsakyti
Jūratė
Atsakyti
Egle
Atsakyti
Inga
Daiva
Atsakyti
Katinas
Atsakyti
Živilė
Atsakyti
Marija
Atsakyti
Rita
Atsakyti
Vita
Atsakyti
Pnr
Ilona
Atsakyti
Renata
Atsakyti
Roza
Atsakyti
Raminta
Atsakyti
Vita Saruliene
Atsakyti
Aldona
Vilma
Atsakyti
Kristina
Atsakyti
GINTARĖ
Atsakyti
Vaida
Atsakyti
Ingrida Petrošienė
Asta
Atsakyti
Irena Barakauskiene
Marytė
Nezinomas
Atsakyti
Ramune
Atsakyti
jurgita
Atsakyti
Vita
Atsakyti
Arūnas M
Atsakyti
Rima
Atsakyti