Autorius apie receptą
Pamenu kai pirmą kartą pamačiau šio chocolate brownie receptą, tai labai atvarai galvojau ar verta jį gaminti, nes namie turėjau tik savo labai pamilto kokybiško šokolado, kuris man skanus ir vienas. Ir man tikrai pagailo. Ne tik dvejojau ar šik šokoladinis pyragas bus skanus, bet ir ar apskritai man pavyks jį pagaminti. Mano mylimiausias šokoladas bus paleistas vėjais. Bet galiausiai nusprendžiau, kad reikia gaminti ir blogiausiu atveju, teks bėgti į parduotuvę iš naujo nusipirkti šokolado.
Pradėjusi gaminti labai greitai supratau, kad šis pyragas gaminasi daug paprasčiau, nei atrodo aprašyme ir jau buvau įsitikinusi, kad man pavyks. Galiausiai rezultatas buvo toks, kad tai man buvo pats skaniausias brownie gyvenime, kurį kartosiu dar ne vieną kartą. Tą patį rekomenduoju padaryti ir Jums.
Aš, pirmą kartą pagaminusi, pamėginau jo paragauti dar karšto ir iškart galiu pasakyti, kad jeigu bandysite patiekti jį svečiams ar šeimai karštą, tai jis tikrai sutrupės jums nespėjus jo įdėti į lėkštę, tad geriau pakentėkite sukandę dantis kol jis atvės bei "sulips".
Taip pat, turėčiau pastebėti, kad jeigu šiuo metu laikotės dietos tai čia jūsų skaitymas turėtų ir pasibaigti, nes čia tikrai nebus tas sveikuoliškas pyragas, kuris nepakenkia jūsų dietai, net jeigu paragaujate nedidelį gabaliuką.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje tamsaus šokolado su 72% kakavos galite naudoti bet kokį kitą tamsų šokoladą (nuo 50% iki 85% kakavos), tačiau rekomenduoju rinktis aukštesnės kokybės šokoladą, nes jis suteiks intensyvesnį skonį.
- Jei neturite nesaldžios kakavos, galite naudoti ir įprastą kakavą, tačiau tada sumažinkite cukraus kiekį apie 20 gramų.
- Riešutų sviestą galite pakeisti žemės riešutų, migdolų arba anakardžių sviestu. Jei visai neturite, galite ir nedėti.
- Karamelę "Rududu" galima pakeisti namų gamybos karamele arba tiesiog ištirpintu karamelizuotu kondensuotu pienu.
- Kepimo miltelių vietoje galima naudoti ir valgomosios sodos žiupsnelį su šlakeliu citrinos sulčių.
- Papildomai galite įdėti įvairių riešutų: lazdyno, migdolų, anakardžių ar graikinių – jie puikiai papildys skonio profilį.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Šokoladą su sviestu tirpinkite labai atsargiai, neužvirinkite – geriausia naudoti vandens vonelę ir nuimti nuo kaitros iškart, kai produktai ištirpsta.
- Kiaušinius su cukrumi plakite pakankamai ilgai, kol masė taps puri ir šiek tiek pabals – tai padės pyragui pakilti.
- Jei norite ypač turtingo skonio, į tešlą galite įmaišyti šokolado gabaliukų.
- Kepimo laiką galite reguliuoti pagal savo pageidavimus: jei mėgstate drėgnesnį pyrago vidų, kepkite 20-22 minutes, jei labiau iškepusį – 25-28 minutes.
- Pyragą visada kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje, kad jis tolygiai iškeptų.
- Prieš supjaustant į kvadratėlius, būtinai leiskite pyragui visiškai atvėsti – taip jis nesutrupės, o pjūviai bus daug tvarkingesnį.
Atsiliepimai
k
Atsakyti