Skaniausias Beatos Chocolate Brownie, šokoladinis pyragas - receptas su kakava

Autorius apie receptą

Pamenu kai pirmą kartą pamačiau šio chocolate brownie receptą, tai labai atvarai galvojau ar verta jį gaminti, nes namie turėjau tik savo labai pamilto kokybiško šokolado, kuris man skanus ir vienas. Ir man tikrai pagailo. Ne tik dvejojau ar šik šokoladinis pyragas bus skanus, bet ir ar apskritai man pavyks jį pagaminti. Mano mylimiausias šokoladas bus paleistas vėjais. Bet galiausiai nusprendžiau, kad reikia gaminti ir blogiausiu atveju, teks bėgti į parduotuvę iš naujo nusipirkti šokolado. 

Pradėjusi gaminti labai greitai supratau, kad šis pyragas gaminasi daug paprasčiau, nei atrodo aprašyme ir jau buvau įsitikinusi, kad man pavyks. Galiausiai rezultatas buvo toks, kad tai man buvo pats skaniausias brownie gyvenime, kurį kartosiu dar ne vieną kartą. Tą patį rekomenduoju padaryti ir Jums.

Aš, pirmą kartą pagaminusi, pamėginau jo paragauti dar karšto ir iškart galiu pasakyti, kad jeigu bandysite patiekti jį svečiams ar šeimai karštą, tai jis tikrai sutrupės jums nespėjus jo įdėti į lėkštę, tad geriau pakentėkite sukandę dantis kol jis atvės bei "sulips". 

Taip pat, turėčiau pastebėti, kad jeigu šiuo metu laikotės dietos tai čia jūsų skaitymas turėtų ir pasibaigti, nes čia tikrai nebus tas sveikuoliškas pyragas, kuris nepakenkia jūsų dietai, net jeigu paragaujate nedidelį gabaliuką.
Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoje tamsaus šokolado su 72% kakavos galite naudoti bet kokį kitą tamsų šokoladą (nuo 50% iki 85% kakavos), tačiau rekomenduoju rinktis aukštesnės kokybės šokoladą, nes jis suteiks intensyvesnį skonį.
  • Jei neturite nesaldžios kakavos, galite naudoti ir įprastą kakavą, tačiau tada sumažinkite cukraus kiekį apie 20 gramų.
  • Riešutų sviestą galite pakeisti žemės riešutų, migdolų arba anakardžių sviestu. Jei visai neturite, galite ir nedėti.
  • Karamelę "Rududu" galima pakeisti namų gamybos karamele arba tiesiog ištirpintu karamelizuotu kondensuotu pienu.
  • Kepimo miltelių vietoje galima naudoti ir valgomosios sodos žiupsnelį su šlakeliu citrinos sulčių.
  • Papildomai galite įdėti įvairių riešutų: lazdyno, migdolų, anakardžių ar graikinių – jie puikiai papildys skonio profilį.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Šokoladą su sviestu tirpinkite labai atsargiai, neužvirinkite – geriausia naudoti vandens vonelę ir nuimti nuo kaitros iškart, kai produktai ištirpsta.
  • Kiaušinius su cukrumi plakite pakankamai ilgai, kol masė taps puri ir šiek tiek pabals – tai padės pyragui pakilti.
  • Jei norite ypač turtingo skonio, į tešlą galite įmaišyti šokolado gabaliukų.
  • Kepimo laiką galite reguliuoti pagal savo pageidavimus: jei mėgstate drėgnesnį pyrago vidų, kepkite 20-22 minutes, jei labiau iškepusį – 25-28 minutes.
  • Pyragą visada kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje, kad jis tolygiai iškeptų.
  • Prieš supjaustant į kvadratėlius, būtinai leiskite pyragui visiškai atvėsti – taip jis nesutrupės, o pjūviai bus daug tvarkingesnį.

Ingredientai

    ~20 brownie gabaliukų:
    • kokybiškas tamsus šokoladas: 200 gramų (naudoju su 72% kakavos)
    • sviestas: 250 gramų
    • kiaušiniai: 3
    • cukrus: 200 gramų
    • miltai: 150 gramų
    • nesaldi kakava: 2 valgomųjų šaukštų
    • kepimo milteliai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • karamelė Rududu: 100 gramų
    • rupus riešutų sviestas: 100 gramų (iš bėdos, jei neturite, galima ir nedėti)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kepimo formą ištepkite sviestu ir tuomet išklokite kepimo popieriumi. Privaloma kloti popierių, jeigu po to nenorite pyrago gramdyti iš formos.
  2. 2. Šokoladą ir sviestą ištirpinkite vandens vonelėje.
  3. 3. Kitame dubenyje sumaišykite kiaušinius ir cukrų.
  4. 4. Tada miltus sumaišykite su kakava, kepimo milteliais ir druska.
  5. 5. Kai jau sviestas su šokoladu ištirps (neužviriname, tik ištirpiname ir iškart nukeliame nuo kaitros) greitai maišydami kiaušinių ir cukraus mišinį į jį supilkite sviesto ir šokolado masę. Gerai išmaišykite ir suberkite miltų, kakavos, druskos ir kepimo miltelių mišinį. Sumaišykite, kad gautumėte vientisą masę.
  6. 6. Tešlą supilkite į pasiruoštą kepimo indą. Įsivaizduodami kokio dydžio bus kvadratėliai į kiekvieno jų vidurį dėkite po šaukštelį karamelės ir riešutų sviesto (galima dėti tik karamelę). Po to juos lengvai paspauskite, kad panertų į šokolado masę.
  7. 7. Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių temperatūros ir kepkite pyragą maždaug 25 minutes.
  8. 8. Išėmus brownie iš orkaitės, leiskite jam atvėsti, o idealiausia, kad per visą naktį pastovėtų šaldytuve. Skanaus!

Atsiliepimai

k

Kiek reikia dėti druskos ?
Atsakyti
Šokoladinis grikių pyragas
(7)
Šokoladinė cukinijų duona
(3)