Autorius apie receptą
Tai visai kitoks brownie (šokoladainis), pagamintas iš saldžiųjų bulvių (batatų): visai be cukraus, be gausybės miltų ir be sviesto. Toks šokoladinis pyragas galima teigti yra sveika alternatyva įprastiems šokoladiniams pyragams. Be to, jis nepaprastai gardus.
Aš savo brownie visada gaminu su riešutų sviestu ir šokoladu. Man tai tobula kombinacija.
Šio pyrago didžiausias minusas, kad tenka laukti kol saldžiosios bulvės iškepa. Po to viskas pasidaro labai greitai ir paprastai, nereikalauja didelių pastangų. Nors ir bulvių kepimas daug pastangų nereikalauja, nes šį darbą už mus atlieka orkaitė. :)
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoj riešutų sviesto galima naudoti migdolų, lazdyno riešutų ar anakardžių riešutų sviestą.
- Klevų sirupą galima pakeisti medumi, agavos sirupu ar datulių pasta.
- Juodą šokoladą galima pakeisti kakavos juodojo šokolado drožlėmis.
- Įprastus miltus galima pakeisti pilno grūdo kvietiniais, avižiniais ar net kokosų miltais (naudojant kokosų miltus, reikėtų įdėti šiek tiek daugiau skysčio).
- Vietoje kiaušinio veganiškai versijai galima naudoti lino sėmenų ar chia sėklų želė.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Norint pasiekti geriausią rezultatą, saldžiąsias bulves reikėtų kepti iki visiško minkštumo, kai jos tampa beveik karamelizuotos.
- Prieš sudedant atvėsusias saldžiąsias bulves į blenderį, rekomenduojama jas šiek tiek atšaldyti, kad kiaušinis nesukreštų nuo karščio.
- Jei norite intensyvesnio šokolado skonio, galite padidinti kakavos kiekį ar naudoti aukštos kokybės juodąjį šokoladą su didesniu kakavos kiekiu (70-85%).
- Svarbiausia neperkepti braunio – geriausia išimti jį iš orkaitės, kai centre dar lieka šiek tiek drėgmės. Atvėsęs pyragas sukietės ir įgaus tobulą tekstūrą.
- Braunis bus dar skanesnis kitą dieną, kai visi skoniai susijungs ir subręs.
Atsiliepimai