Autorius apie receptą
Šis šokoladinis pyragas gaunasi toks paprastas - riešutinis pyragas, itin tinkamas popietės arbatėlei (ar kavutei), gardus vienas (ypač, jeigu mėgstate šokoladą) arba su grietinėle ar vaniliniu kremu. Tik turėčiau įspėti, kad pyragas tikrai gaunasi saldus, todėl rekomenduočiau rinktis kuo juodesnį šokoladą - na bet čia dar ir skonio reikalas.
Galimos ingredientų alternatyvos - Lazdyno riešutus galima pakeisti migdolais, graikiniais riešutais arba anakardžiais – kiekvienas suteiks pyragui skirtingą aromatą ir skonį.
- Juodą šokoladą galima pakeisti pienišku šokoladu, tačiau tuomet pyragas bus saldesnis ir mažiau intensyvaus skonio.
- Sviestą galima pakeisti kokosų aliejumi, jei norite suteikti subtilų kokosų aromatą.
- Cukraus pudrą galima pakeisti ruduoju cukrumi arba medumi, tačiau tuomet gali šiek tiek pakisti pyrago tekstūra.
- Įprastus kvietinius miltus galima pakeisti pilno grūdo kvietiniais miltais arba migdolų miltais, jei norite sveikesnio varianto.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Kiaušinių baltymai turi būti kambario temperatūros – taip jie geriau išsiplakas.
- Šokoladą tirpinkite žemoje temperatūroje, kad neperkaistų ir neprarastų savo skonio savybių.
- Prieš supjaudami pyragą, leiskite jam visiškai atvėsti – taip jis geriau išlaikys formą.
- Pyrago viršų galite papuošti smulkintais riešutais arba šokolado drožlėmis.
- Jei norite mažiau saldaus pyrago, cukraus kiekį galite sumažinti iki 100-120 gramų.
- Kepant pyragą stebėkite laiką – perkepus jis gali tapti per sausas.
Atsiliepimai