Paprastas šokoladinis pyragas - šokoladainis "Brownie" be aliejaus

2025-04-19 Autorius oSkanu.lt

Paprastas šokoladinis pyragas - šokoladainis "Brownie" be aliejaus
Praėjusi savaitgalį labai užsinorėjau kokio šokoladinio deserto, bet nenorėjau ilgai stovėti prie puodų ir gaminti kokio sudėtingo torto. Tad internete pradėjau ieškoti paprastų šokoladinių pyragų. Ir akis užkliuvo už šio šokoladainio "Brownie", kurį paruošti pasirodė labai paprasta. Taigi, ėmiau gamybos. Rezultatas gavosi net geresnis, nei pati tikėjausi. Imkite ir Jūs šį gerą ir pasisekusį receptą. :)

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Šokoladas: galite naudoti juodąjį, pienišką arba net baltąjį šokoladą, priklausomai nuo jūsų pomėgių. Rekomenduojama rinktis šokoladą su bent 50% kakavos.
  • Sviestas: jei neturite sviesto, galite naudoti margariną arba kokosų aliejų.
  • Cukrus: baltą cukrų galima pakeisti rudu cukrumi, kuris suteiks karamelizuoto skonio, arba klevų sirupu (tokiu atveju reikėtų naudoti šiek tiek mažiau).
  • Miltai: tinka įvairūs miltai – kvietiniai, spelta, avižiniai arba net kokosų miltai (tiesa, su pastaraisiais tekstūra bus šiek tiek kitokia).
  • Tirpi kava: jei neturite tirpios kavos, galite naudoti espreso miltelius arba malta kavą, arba visai jos atsisakyti.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Labai svarbu nepervirti šokolado su sviestu – geriausia tai daryti vandens vonelėje ant mažos ugnies.
  • Neperkepkite pyrago – jis turi likti drėgnas viduje, tad geriau kepkite trumpiau nei ilgiau.
  • Prieš pjaustydami, būtinai atvėsinkite pyragą šaldytuve – taip jis bus lengviau pjaustomas ir įgis geresnę tekstūrą.
  • Jei norite dar intensyvesnio šokoladinio skonio, galite įdėti šaukštą kakavos miltelių.
  • Vandens vonelę galite pasigaminti patys – užvirinkite vandenį puode ir ant viršaus uždėkite kitą indą, kuriame tirpinsite sviestą ir šokoladą.

Ingredientai

    23x23 centimetrų formai:
    • kiaušinių: 2
    • šokolado: 200 gramų
    • sviesto: 100 gramų
    • cukraus: 4 valgomųjų šaukštų
    • miltų: 2 valgomųjų šaukštų
    • sodos: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • vanilinio cukraus: 20 gramų
    • druskos: žiupsnelio
    • tirpios kavos: 0,5 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaušinius šluotele išplakite su cukrumi.
  2. 2. Tada šokoladą ir sviestą ištirpinkite virš vandens vonelės.
  3. 3. Tuomet supilkite į kiaušinių plakinį.
  4. 4. Miltus sumaišykite su druska, soda, vanile bei kava. Suberkite į tešlą.
  5. 5. Kepimo formą išklokite su kepimo popieriumi.
  6. 6. Supilkite pasiruoštą tešlą ir kepkite 190 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 10 minučių.
  7. 7. Atvėsinkite šaldytuve.
  8. 8. Papuoškite pagal savo norus ir fantaziją - galima to ir visai nedaryti.
  9. 9. Pjaustykite ir skanaukite!
Paprastas šokoladinis pyragas - šokoladainis "Brownie" be aliejaus
Šokoladainis su bananais
(15)
Šokoladinis braunis be kepimo
(1)
Šokoladinis pyragas su Nutella ir riešutais
(10)