Praėjusi savaitgalį labai užsinorėjau kokio šokoladinio deserto, bet nenorėjau ilgai stovėti prie puodų ir gaminti kokio sudėtingo torto. Tad internete pradėjau ieškoti paprastų šokoladinių pyragų. Ir akis užkliuvo už šio šokoladainio "Brownie", kurį paruošti pasirodė labai paprasta. Taigi, ėmiau gamybos. Rezultatas gavosi net geresnis, nei pati tikėjausi. Imkite ir Jūs šį gerą ir pasisekusį receptą. :)
Galimos ingredientų alternatyvos
- Šokoladas: galite naudoti juodąjį, pienišką arba net baltąjį šokoladą, priklausomai nuo jūsų pomėgių. Rekomenduojama rinktis šokoladą su bent 50% kakavos.
- Sviestas: jei neturite sviesto, galite naudoti margariną arba kokosų aliejų.
- Cukrus: baltą cukrų galima pakeisti rudu cukrumi, kuris suteiks karamelizuoto skonio, arba klevų sirupu (tokiu atveju reikėtų naudoti šiek tiek mažiau).
- Miltai: tinka įvairūs miltai – kvietiniai, spelta, avižiniai arba net kokosų miltai (tiesa, su pastaraisiais tekstūra bus šiek tiek kitokia).
- Tirpi kava: jei neturite tirpios kavos, galite naudoti espreso miltelius arba malta kavą, arba visai jos atsisakyti.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Labai svarbu nepervirti šokolado su sviestu – geriausia tai daryti vandens vonelėje ant mažos ugnies.
- Neperkepkite pyrago – jis turi likti drėgnas viduje, tad geriau kepkite trumpiau nei ilgiau.
- Prieš pjaustydami, būtinai atvėsinkite pyragą šaldytuve – taip jis bus lengviau pjaustomas ir įgis geresnę tekstūrą.
- Jei norite dar intensyvesnio šokoladinio skonio, galite įdėti šaukštą kakavos miltelių.
- Vandens vonelę galite pasigaminti patys – užvirinkite vandenį puode ir ant viršaus uždėkite kitą indą, kuriame tirpinsite sviestą ir šokoladą.