Vegan brownie - veganiškas šokoladinis pyragas (braunis)

Autorius apie receptą

Šio vegan brownie (veganiško šokoladinio pyrago) rezultatas tikrai stulbinantis. Pyragas tiesiog žaibiškai pagaminamas bei labai gardus. Mums reikės tik sumaišyti visus ingredientus tarpusavyje, o visą kitą darbą atliks orkaitė. Tiesiog reikės palaukti, kol iškeps ir jau bus galima skanauti! 

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoje įprastų kvietinių miltų galite naudoti viso grūdo kvietinius miltus, speltos miltus arba avižinius miltus (šiuo atveju tekstūra bus šiek tiek kitokia).
  • Cukrų galima pakeisti kokosų cukrumi, rudo cukraus pudra arba agavos sirupu (naudojant sirupą, reikėtų šiek tiek sumažinti vandens kiekį).
  • Aliejų galima rinktis pagal skonį: tinka kokosų, saulėgrąžų, rapsų arba kukurūzų aliejus.
  • Norint dar intensyvesnio šokoladinio skonio, į tešlą galima įmaišyti 50 gramų susmulkinto tamsaus veganiško šokolado.
  • Actas gali būti obuolių, baltasis vyno arba citrinos sultys.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
Tobulam veganiškam brauniui pagaminti verta atkreipti dėmesį į keletą svarbių detalių:
 
  • Tešlą maišykite nepermaišydami – pakanka tiesiog sujungti ingredientus iki vientisos masės.
  • Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi – taip pyragas neprikibs ir lengvai išsiims.
  • Braunio kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo orkaitės, todėl po 20 minučių patikrinkite pyrago gaminimo būklę mediniu pagaliuku – jei jis ištrauktas būna šiek tiek drėgnas, tai reiškia, kad pyragas yra tinkamos konsistencijos.
  • Prieš pjaustydami, leiskite pyragui visiškai atvėsti – taip jis išlaikys savo formą ir nesubyrės.
  • Pyragą puikiai papildo veganiški ledai arba uogų padažas.

Ingredientai

    • miltai: 250 mililitrų
    • cukrus: 200 mililitrų (180 gramų)
    • kakavos milteliai: 80 mililitrų (25 gramų)
    • soda: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • šiltas vanduo: 200 mililitrų
    • aliejus: 80 mililitrų
    • actas: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sausus ingredientus sumaišykite viename dubenyje, o vandenį, aliejų bei actą kitame.
  2. 2. Viską maišydami sujunkite bei išmaišykite iki vientisos masės.
  3. 3. Tuomet dėkite į kepimo formą bei kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-25 minutes.
  4. 4. Patiekite ir skanaukite!

Atsiliepimai

Šokoladinis apelsinų pyragas su šilkiniu šokolado kremu
(5)