Autorius apie receptą
Šio vegan brownie (veganiško šokoladinio pyrago) rezultatas tikrai stulbinantis. Pyragas tiesiog žaibiškai pagaminamas bei labai gardus. Mums reikės tik sumaišyti visus ingredientus tarpusavyje, o visą kitą darbą atliks orkaitė. Tiesiog reikės palaukti, kol iškeps ir jau bus galima skanauti!
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje įprastų kvietinių miltų galite naudoti viso grūdo kvietinius miltus, speltos miltus arba avižinius miltus (šiuo atveju tekstūra bus šiek tiek kitokia).
- Cukrų galima pakeisti kokosų cukrumi, rudo cukraus pudra arba agavos sirupu (naudojant sirupą, reikėtų šiek tiek sumažinti vandens kiekį).
- Aliejų galima rinktis pagal skonį: tinka kokosų, saulėgrąžų, rapsų arba kukurūzų aliejus.
- Norint dar intensyvesnio šokoladinio skonio, į tešlą galima įmaišyti 50 gramų susmulkinto tamsaus veganiško šokolado.
- Actas gali būti obuolių, baltasis vyno arba citrinos sultys.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Tobulam veganiškam brauniui pagaminti verta atkreipti dėmesį į keletą svarbių detalių:
- Tešlą maišykite nepermaišydami – pakanka tiesiog sujungti ingredientus iki vientisos masės.
- Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi – taip pyragas neprikibs ir lengvai išsiims.
- Braunio kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo orkaitės, todėl po 20 minučių patikrinkite pyrago gaminimo būklę mediniu pagaliuku – jei jis ištrauktas būna šiek tiek drėgnas, tai reiškia, kad pyragas yra tinkamos konsistencijos.
- Prieš pjaustydami, leiskite pyragui visiškai atvėsti – taip jis išlaikys savo formą ir nesubyrės.
- Pyragą puikiai papildo veganiški ledai arba uogų padažas.
Atsiliepimai