1. Iš pradžių kriaušes nuplauname bei nulupame. Perpjauname į keturias dalis, išimame sėklas bei supjaustome skiltelėmis. Sumaišome citrinų sultis su klevų sirupu bei užpilame ant kriaušių. Gerai išmaišome bei padedame į šaldytuvą pusvalandžiui.
2. Tuomet vandens garų vonelėje ištirpiname šokoladą. Išsukame sviestą su cukrumi bei vaniliniu cukrumi iki šviesių putų. Po vieną įmušame kiaušinius bei gerai išplakame. Supilame atvėsusį šokoladą.
3. Tada orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Sumaišome miltus, kepimo miltelius bei kakavą. Supilame šokolado masę bei gerai išmaišome. Supilame pieną, brendį ir dar kartą gerai išmaišome.
4. Po to 24 centimetrų skersmens išardomą kepimo formą ištepame su sviestu. Sukrečiame tešlą į kepimo formą, išlyginame bei sudėliojame kriaušes. Kepame maždaug 45-50 minučių. Lepinamės!
5. Rekomendacija: Daugiau pyragų receptų su kriaušėmis rasite: Pyragai su kriaušėmis.