Autorius apie receptą
Bananinis šokoladinis pyragas be kiaušinių ir riebalų yra puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško sveikesnės deserto alternatyvos, bet nenori atsisakyti saldumo malonumo. Šis drėgnas, minkštas ir išties gardus pyragas nustebins kiekvieną savo intensyviu šokolado skoniu ir natūraliu bananų saldumu. Tai puikus receptas tiems, kurie laikosi tam tikrų dietinių apribojimų, turi alergijų ar tiesiog nori sumažinti gyvūninės kilmės produktų vartojimą. Tradicinių kepinių ingredientų – kiaušinių ir sviesto – vietoje naudojame prinokusius bananus ir obuolienę, kurie suteikia pyragui nepakartojamą tekstūrą ir skonį.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje balto cukraus galite naudoti rudą cukrų, kokoso cukrų arba klevų sirupą, kuris suteiks papildomą karamelės poskonį.
- Obuolienę galima pakeisti kriaušių tyre, moliūgų tyre arba net graikišku jogurtu, jei nesilaikote veganiškos dietos.
- Vandenį galima pakeisti augaliniu pienu – migdolų, kokosų, avižų ar sojų – taip suteikiant pyragui dar daugiau skonio niuansų.
- Įprastinius miltus galima pakeisti pilno grūdo miltais (naudokite šiek tiek mažiau nei nurodyta), spelta miltais arba pusę miltų pakeisti avižiniais miltais.
- Šokoladą galima rinktis pagal savo skonį – juodą, pienišką ar net baltąjį šokoladą, tačiau geriausiai tinka juodasis šokoladas su 70% kakavos.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Naudokite labai prinokusius bananus – kuo prinokę, tuo saldesnis ir aromatingesnis bus pyragas.
- Prieš kepimą leiskite tešlai pastovėti 10-15 minučių – tai padės geriau išsiskleisti skoniui.
- Patikrinkite pyrago iškepimą mediniu pagaliuku – įbedus į pyrago vidurį, jis turėtų išlįsti švarus arba su keliais drėgnais trupiniais.
- Jei mėgstate intensyvesnį šokolado skonį, į tešlą galite įmaišyti papildomą šaukštą kakavos.
- Pyragas išlieka drėgnas keletą dienų, jei laikysite jį sandariai uždarytoje dėžutėje kambario temperatūroje.
- Skaniausia pyragą patiekti šiek tiek pašildytą, tuomet šokolado gabalėliai tampa minkšti ir tirpstantys.
Atsiliepimai