Autorius apie receptą
Šį kartą dalinuosi sodraus, drėgno ir itin šokoladinio pyrago receptu. Pačios coca colos pačiame pyrage visai nesijaučia. Ir net nežinau ką tiksliai ji padaro, bet galutinis variantas gaunasi itin skanus. Man asmeniškai tai vienas geriausių ragautų braunių. O dar nuostabus kakavinis glaistas… Mmmm… Kepsiu dar ir dar.
Ir tik nelaukiu tų piktų komentarų "O kam ta Coca-Cola?", "Sugadinta sudėtis", "Šlamštas" ir taip toliau.:) Būna dienų, kai kartas nuo karto dar ne tokio šlamšto prisivalgome. Šį kartą pyragas tiems, kas neskaičiuoja kalorijų ir nesuka sau galvos dėl cukraus kiekio, o tiesiog nori itin skaniai pasmaližiauti. Tad imamės gamybos!
Galimos ingredientų alternatyvos - Jei neturite kefyro, puikiai tiks ir natūralus jogurtas arba rūgpienis - šie produktai suteiks panašią rūgštelę ir tekstūrą.
- Vietoje Coca-Cola galite naudoti Pepsi arba bet kurį kitą kolos gėrimą.
- Sviestą galima pakeisti margarinu, tačiau tuomet skonis bus šiek tiek kitoks.
- Vietoje įprasto cukraus galite naudoti rudą cukrų - tai suteiks pyragui dar sodresnį, karamelės primenantį skonį.
- Jei neturite vanilės ekstrakto, galite naudoti vanilės cukrų (1 arbatinį šaukštelį).
- Nesaldintos kakavos miltelius galite pakeisti šokolado milteliais, tačiau tuomet šiek tiek sumažinkite bendrą cukraus kiekį, nes šokolado milteliai paprastai būna saldesni.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
Reklama
- Norint pasiekti geriausią rezultatą, rekomenduoju visus ingredientus paruošti kambario temperatūros. Ypač svarbu, kad sviestas būtų minkštas, nes taip jį lengviau išsukti su cukrumi iki purios masės.
- Kepimo skardą patepkite sviestu ir išklokite kepimo popieriumi, palikdami šiek tiek popieriaus kraštų, kad būtų lengviau išimti pyragą po kepimo.
- Maišant tešlą, būkite atsargūs ir nepersistenkite - per ilgas maišymas gali padaryti pyragą per kietą. Užteks, kai visi ingredientai bus tolygiai sumaišyti.
- Prieš pildami Coca-Cola į tešlą, leiskite jai šiek tiek išgaruoti - taip sumažinsite angliarūgštės kiekį, kuris galėtų paveikti pyrago kilimą.
- Glaisto ruošimas ant garų vonelės užtikrina, kad sviestas ir cukrus tolygiai ištirps, o glaistas bus vientisas ir blizgus. Būtina glaistą užpilti ant dar šilto pyrago, kad jis geriau įsigertų ir sukurtų tą nuostabų viršutinį sluoksnį.
Atsiliepimai
Vilma Kriaučiūnienė
Atsakyti