Šokoladinis pyragas su riešutais ir grietinėlės kremu

2024-03-15 Autorius oSkanu.lt

Šokoladinis pyragas su riešutais ir grietinėlės kremu
Tokį šokoladinį pyragą pagaminti itin paprasta – sumaišykite tešlą pyragui, dėkite į orkaitę. Per tą laiką, kol pyragas kepa (vos 30 minučių!!), suplakite grietinėlės kremą. Na, o iškeptą pyragą beliks supjaustyti kvadratėliais bei patiekti su pasiruoštu grietinėlės kremu. Pyragas gardus ir šiltas, ir jau atvėsęs.

Beje, patiekiant, galima, jeigu norisi, papildomai apibarstyti mėgstamais pabarstukais.

O vietoje graikinių riešutų galima rinktis ir kitus mėgiamus riešutus.

Ingredientai

    Šokoladiniam pyragui:
    • juodas šokoladas: 150 gramų
    • cukrus: 150 gramų
    • sviestas: 125 gramų
    • miltai: 90 gramų
    • kiaušiniai: 3
    • graikiniai riešutai: 1 didesnės saujos (arba kiti mėgstami riešutai)
    • nesaldi kakava: 1,5 valgomojo šaukšto
    • druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    Grietinėlės kremui:
    • riebi grietinėlė: 250 mililitrų (naudojau 35% riebumo)
    • cukraus pudra: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Šokoladinis pyragas: Šokoladą bei sviestą sudėkite į vieną dubenėlį. Kaitinkite mikrobangų krosnelėje, kol šokoladas ištirps, gerai išmaišykite bei palikite pravėsti.
  2. 2. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.
  3. 3. Tuomet į kitą dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų bei lengvai išplakite naudodamos plakimo šluotelę.
  4. 4. Kitame dubenyje miltus sumaišykite su kakava bei druska.
  5. 5. Tada įokolado masę sumaišykite su kiaušiniais. Įsijokite miltus bei išmaišykite.
  6. 6. Riešutus stambiai sukapokite bei sumaišykite su tešla.
  7. 7. Į kepimo formą (aš pati naudojau 28x18 centimetrų stiklinę, stačiakampę formą) įtieskite kepimo popierių. Supilkite tešlą bei kepkite įkaitintoje orkaitėje pusvalandį. Daugiau kepti tikrai nereikia, nes kitaip pyragas bus perkepęs. Visiškai užtenka, kad pyrago viršus atrodytų išdžiūvęs.
  8. 8. Iškepusį pyragą palikite šiek tiek pravėsti (arba galima patiekti dar karštą).
  9. 9. Grietinėlės kremas: Grietinėlę plakite elektriniu mikseriu. Kai jau pradės tirštėti, suberkite cukraus pudrą ir plakite, kol grietinėlė pasidarys standi. Tik neperplakame, kad kremas nesušoktų į gumuliukus.
  10. 10. Pyragą supjaustykite norimo dydžio kvadratėliais ir patiekite su grietinėlės kremu. Lepinkitės!
Sodraus skonio espresso braunis
(1)
Šokoladinis kriaušių pyragas
(6)
Šokoladainis su bananais
(15)
Šokoladinis pyragas su Nutella ir riešutais
(10)