Autorius apie receptą
Šis minkštas citrininis pyragas su lydyto varškės sūrelio glajumi yra tikras gaivaus skonio šedevras, kuris suteiks jūsų dienai šviesių ir saldžių akimirkų. Švelni citrusinė pyrago tekstūra puikiai dera su kreminiu varškės sūrelio glajumi, sukurdama harmoningą saldžiarūgštį skonį, kuris tiesiog tirpsta burnoje. Pyragas yra idealus tiek kasdieniam pasimėgavimui prie kavos ar arbatos, tiek ypatingoms progoms.
Galimos ingredientų alternatyvos - Miltai: galite naudoti universalius kvietinius miltus arba pakeisti 30 gramų kvietinių miltų speltos ar pilno grūdo miltais, kad pyragas įgautų riešutinį poskonį.
- Cukrus: baltą cukrų galima pakeisti rudu cukrumi, kuris suteiks karamelės poskonį, arba kokosų cukrumi, kuris turi švelnesnį saldumą.
- Sviestas: galima naudoti tiek sūdytą, tiek nesūdytą sviestą (jei naudosite sūdytą, įdėkite šiek tiek mažiau druskos). Taip pat galima pakeisti kokosų aliejumi, jei norite lengvesnio skonio varianto.
- Citrina: jei neturite šviežios citrinos, galite naudoti laimo vaisių arba 1/2 arbatinio šaukštelio citrinos esencijos.
- Varškės sūrelio glajui: jei neturite lydyto varškės sūrelio, galite naudoti maskarponės sūrį sumaišytą su trupučiu grietinėlės.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Prieš pradedant gaminti, visi ingredientai, ypač sviestas ir kiaušiniai, turėtų būti kambario temperatūros.
- Citrinos žievelę tarkuokite tik viršutinį geltoną sluoksnį, nes baltas sluoksnis yra kartus.
- Baltymų plakimui naudokite labai švarų, sausą indą be jokių riebalų pėdsakų, kad jie gerai išsiplaktų.
- Įmaišydami baltymus į tešlą, naudokite medinį šaukštą arba silikoninę mentelę ir maišykite iš apačios į viršų švelniais judesiais, kad neprarastumėte oro.
- Pyrago kepimo laiką reguliuokite pagal savo orkaitės ypatumus – kai kuriose orkaitėse kepimas gali užtrukti ilgiau.
- Glajų tepkite tik ant visiškai atvėsusio pyrago, kitaip jis gali ištirpti.
Atsiliepimai
Kotryna
Atsakyti
Vida🥰
Atsakyti