Autorius apie receptą
Šis paprastas šviežių abrikosų pyragas yra tikras vasaros sezono perliukas, kuris užburia savo nuostabiu aromatu ir švelniai rūgščiu skoniu. Abrikosų sezonas nėra ilgas, todėl būtina išnaudoti šį trumpą laikotarpį ir pasimėgauti šviežių vaisių teikiamais malonumais. Pyragas ypatingas tuo, kad kepimo metu abrikosai išskiria savo natūralų saldumą ir sultingumą, o karamelizuotas sluoksnis suteikia desertui papildomo skonio gylio.
Galimos ingredientų alternatyvos - Vietoje šviežių abrikosų galima naudoti persikus, nektarinus arba slyvas, priklausomai nuo sezono ir asmeninių pageidavimų.
- Jei neturite sviesto, galite pakeisti jį margarinu, tačiau skonis gali šiek tiek skirtis.
- Baltą cukrų galima pakeisti rudu cukrumi arba medumi, suteikiant pyragui kitokį skonį ir aromatą.
- Vietoje įprasto pieno tinka naudoti augalinį pieną – migdolų, kokosų arba avižinį.
- Kepimo miltelius galima pakeisti sodos ir citrinos sulčių mišiniu (1 arbatinis šaukštelis sodos ir 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių).
- Vanilinis cukrus gali būti pakeistas vanilės ekstraktu (1 arbatinis šaukštelis) arba vanilės ankštimi.
- Jei norite pyrago su riešutų poskoniu, galite į tešlą įmaišyti 50 gramų maltų migdolų.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Abrikosus rinkitės prinokusius, bet ne per minkštus, kad jie išlaikytų formą kepant.
- Prieš pradedant gaminti, pasirūpinkite, kad sviestas būtų kambario temperatūros – taip jį bus lengviau išsukti.
- Kepimo formą geriausia naudoti su nuimamu dugnu arba specialią apverstam pyragui skirtą formą.
- Norėdami gauti tobulą tešlos konsistenciją, miltus sijokite, taip išvengsite gumuliukų.
- Kiaušinius geriau naudoti kambario temperatūros – taip jie geriau susimaišys su kitais ingredientais.
- Jeigu abrikosai labai rūgštūs, galite juos prieš dedant apiberti papildomu cukrumi.
- Kepimo laiką galite šiek tiek koreguoti, priklausomai nuo jūsų orkaitės ypatumų – pyragas turi būti iškepęs, bet ne perdžiūvęs.
- Pyragą iš formos versti reikia dar šiltą, kitaip karamelizuoti vaisiai gali prilipti prie formos dugno.
Atsiliepimai
Danutė
Atsakyti