Varškės pyragas Angelo ašaros su uogiene

2025-03-19 Autorius oSkanu.lt

Varškės pyragas Angelo ašaros su uogiene
Varškės pyragas "Angelo ašaros" su uogiene yra vienas iš tų nepamirštamų desertų, kuris sujungia švelnų varškės kremą, trapią tešlą ir lengvą debesėlį primenančią suflė. Šio pyrago pavadinimas kilo dėl unikalaus efekto – vėstant pyragui, jo paviršiuje atsiranda įtrūkimai, primenantys ašaras. Varškės pyragas "Angelo ašara" išsiskiria savo daugiasluoksniškumu ir tekstūrų kontrastu – traški tešla, kreminis varškės sluoksnis ir lengva, orą debesėlį primenanti suflė viršuje. Uogienė suteikia pyragui subtilų rūgštumo atspalvį, kuris puikiai dera su saldžia varške ir suflė. 

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Pagrindui vietoje įprasto sviesto galima naudoti margariną arba kokosų aliejų. 
  • Jei neturite manų kruopų, galite pakeisti jas kukurūzų krakmolu arba kviečių krakmolu. 
  • Varškę galima pasirinkti įvairaus riebumo – nuo liesos iki riebios, priklausomai nuo to, kokio kremiškumo norite pasiekti. 
  • Vietoje grietinės galima naudoti graikišką jogurtą arba mascarpone sūrį
  • Uogienę rinkitės pagal savo mėgstamą skonį – tinka vyšnių, braškių, aviečių, mėlynių ar net abrikosų
  • Vanilės skoniui suteikti galite naudoti vanilės ekstraktą, vanilės cukrų arba tikrą vanilės ankštį.

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai

Kad pyragas pavyktų tobulai, svarbu atkreipti dėmesį į keletą dalykų. Pirmiausia, visi ingredientai turėtų būti kambario temperatūros, išskyrus sviestą pagrindui, kuris turi būti šaltas. Sukapojant šaltą sviestą su miltais, gaunama traškesnė tešla. Kai plakate kiaušinių baltymus suflei, įsitikinkite, kad dubuo ir plaktuvas yra visiškai sausi ir švarus, nes net mažiausias riebalų kiekis gali sutrukdyti baltymams išsiplakti. Kepant pyragą, neatidarykite orkaitės durelių pirmąsias 30 minučių, kad pyragas tolygiai kiltų. Vėsinant pyragą, leiskite jam lėtai atvėsti, kad išvengtumėte staigaus suflė sukritimo.

Ingredientai

    Pagrindui:
    • miltai: 1 stiklinės
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • sviestas: 80 gramų
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • kiaušiniai: 1
    Įdarui:
    • varškė: 500 gramų
    • cukrus: 0,5 stiklinės
    • kiaušinių tryniai: 3
    • manų kruopos: 1 valgomojo šaukšto
    • grietinė: 100 gramų
    • vanilė: pagal skonį
    Suflė:
    • kiaušinių baltymai: 3
    • cukraus pudra: 5 valgomųjų šaukštų
    Taip pat:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pagrindas: Sumaišome miltus su kepimo milteliais ir sukapojame su atšaldytu sviestu.
  2. 2. Tada sudedame likusius produktus ir išminkome tešlą.
  3. 3. Paruoštą tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame į šaldytuvą maždaug pusvalandžiui.
  4. 4. Įdaras: Mikserio pagalba visus ingredientus sumaišome į vientisą masę.
  5. 5. Tada 21 centimetro skersmens kepimo formą išklojame su kepimo popieriumi.
  6. 6. Išimame tešlą iš šaldytuvo, pakočiojame ir ja išklojame kepimo formą.
  7. 7. Ant tešlos sudedame varškės įdarą, galima patepti kelis šaukštus mėgstamos uogienės, man asmeniškai šitaip gaunasi skaniau, bet galima jos ir visai nedėti.
  8. 8. Dedame pyragą į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę pusvalandžiui.
  9. 9. Suflė: Suflė sluoksniui suplakame kiaušinių baltymus su cukraus pudra.
  10. 10. Išimame pyragą ant viršaus sutepame suflė ir kepame dar maždaug 10-15 minučių iki auksinės rudos spalvos.
  11. 11. Išimame ir leidžiame pyragui atvėsti. Galite palikti vėsti orkaitėje prie pravirų durelių. Apsišarvuojame kantrybe ir laukiame atsirandančių ašarų. Skanaus!

Atsakinėjama į Komentarą

Rumuniškas varškės pyragas
(20)
Varškės pyragas su konservuotais persikais
(7)
Varškės pyragas "Gelbėjimosi ratas"
(47)