1. Pirmiausia šiltame piene ištirpiname mieles, pora šaukštų cukraus ir žiupsnelį druskos.
2. Kai jau pakils "mielių kepurė", įmaišome aliejų, kefyrą ir nusijotus miltus. Pridengiame ir paliekame "ilsėtis" šiltoje vietoje.
3. Tešlos kiekis turi padidėti maždaug tris kartus.
4. Po to pakilusią tešlą dedame ant miltais pabarstyto stalo.
5. Padaliname tešlą į 24 dalis.
6. Kiekvieną dalį iškočiojame ir į centrą dedame po šaukštą varškės įdaro (varškė, kiaušinis, cukraus pagal skonį. Jeigu mėgstate ir norisi, galima įmaišyti razinų).
7. Formuojame "pagrandukus" - rutuliukus.
8. "Pagrandukus" dedame į aliejumi pateptą kepimo formą ir paliekame maždaug 20 minučių.
9. Po to patepame kiaušinio baltymo plakiniu ir pabarstome sezamo sėklomis.
10. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
11. Kepame orkaitėje maždaug 25-30 minučių.
12. Sirupas: 100 gramų cukraus sumaišome su vandeniu, puodelį dedame ant ugnies ir verdame maždaug 10 minučių.
13. Kai jau baigsis kepimo laikas, pyragą užpilame sirupu ir dedame į orkaitę dar maždaug 5-10 minučių (ganėtinai sunku pasakyti tikslų kepimo laiką, nes jis priklauso nuo orkaitės ypatumų). Lepinamės dar šiltu arba jau atvėsusiu!
14. Rekomendacija: Daugiau pyragų receptų rasite: Pyragai.
Atsakinėjama į Komentarą