Labai pamėgau tokį pyragą kepti per Užgavėnes. Bet jis tikrai tinka ir paprastomis dienomis, kai tiesiog norisi gabalėlio prie kavos ar arbatos puodelio.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje įprasto pieno galima naudoti migdolų, sojų ar avižų pieną.
- Kvietinius miltus galima pakeisti spelta miltais arba grikių miltų mišiniu (70% kvietinių, 30% grikių).
- Varškę galima rinktis tiek riebią (9%), tiek liesesnę (0.5%).
- Vietoje vanilinio cukraus tinka vanilės ekstraktas.
- Sutirštintą pieną galima pakeisti medumi arba klevų sirupu.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Tešlą rekomenduojama palikti pastovėti 15-20 minučių.
- Varškę prieš maišant reikėtų pertrinti per sietelį.
- Blynai bus ploniausi, jei tešla bus kambario temperatūros.
- Pyrago viršų galima dengti folija, jei per greitai ruduoja.
Kalorijos
- Bendras kalorijas kiekis: 3450 kcal
- Vienos porcijos (1/8 pyrago) kalorijų kiekis: 431 kcal