Paprasti moliūgų blynai su kefyru ir soda

2025-03-28 Autorius oSkanu.lt

Paprasti moliūgų blynai su kefyru ir soda
Moliūgo blyneliai – tai skanūs ir kvapnūs blyneliai, pagaminti iš šviežių, tarkuotų moliūgų. Tarkuoti moliūgai suteikia blyneliams natūralų saldumą, švelnumą ir šiek tiek tekstūros. Šie blyneliai yra puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek lengvam užkandžiui ar desertui. Blyneliai puikiai tinka patiekti su jogurtu, medumi ar šviežiais vaisiais. Jie labai gardūs šilti, tačiau ne mažiau gardūs ir jau atvėsę.

Šie blyneliai yra dar vienas puikus būdas pasinaudoti moliūgų sezonu, gaunant vitaminų ir natūralaus saldumo.

O įdomiausia, jog valgydami, niekas negali atspėti iš ko pagaminti šie blynai.
Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoje kefyro galite naudoti natūralų jogurtą, pasukų ar rūgpienį.
  • Jei nesate kiaušinių mėgėjas arba turite alergiją, vietoje kiaušinio galite naudoti 2 valgomuosius šaukštus obuolių tyrės.
  • Kvietinius miltus galima pakeisti speltos miltais, grikių miltais arba jų mišiniu sveikesniam variantui.
  • Vietoje paprastų moliūgų galima naudoti sviestinius moliūgus arba hokaido moliūgus, kurie suteiks šiek tiek kitokį, intensyvesnį skonį.
  • Norint praturtinti skonį, į tešlą galima įmaišyti šaukštelį cinamono, vanilės ekstrakto arba žiupsnelį muskato riešuto.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
Kad jūsų moliūgų blynai būtų tobuli, štai keletas naudingų patarimų:
 
  • Tarkuojant moliūgą, naudokite smulkią tarką, jei norite švelnesnės tekstūros, arba stambesnę, jei mėgstate jausti daržovių gabalėlius.
  • Prieš maišant tešlą, tarkuotą moliūgą galite šiek tiek nuspausti, kad išsispaustų perteklinis skystis, ypač jei naudojate vandeningesnį moliūgą.
  • Kepant blynus, keptuvę įkaitinkite vidutine ugnimi - per karšta keptuvė blynų išorę apskrudins per greitai, o vidus liks žalias.
  • Blynų tešlos konsistencija turėtų būti vidutinio tirštumo - nei per skysta, nei per tiršta. Jei tešla per skysta, įdėkite daugiau miltų; jei per tiršta - įpilkite šiek tiek kefyro.
  • Jei norite, kad blynai būtų dar puresni, galite atskirti kiaušinio baltymą nuo trynio, baltymą išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą pačioje pabaigoje.

Ingredientai

    • Moliūgas: 200 g (nuluptas)
    • Kiaušiniai: 1 vnt.
    • Kefyras: 200 ml
    • Gesinta soda: 0,5 arb. š.
    • Miltai: 1-1,5 stikl.
    • Druska: pagal skonį
    • Aliejus: kepimui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Dubenyje kiaušinį suplakti su druska.
  2. 2. Prie kiaušinių supilti kefyrą. Išmaišyti.
  3. 3. Moliūgą sutarkuoti burokine tarka ir tarkius sudėti į kiaušinių masę. Išmaišyti.
  4. 4. Tuomet į dubenį supilti gesintą sodą ir suberti miltus. Užmaišyti tešlą.
  5. 5. Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus ir šaukštu formuoti blynus.
  6. 6. Kepti iš abiejų pusių kol gražiai apskrus.
  7. 7. Patiekti su mėgstamais pagardais ir skanauti!

Dovilė

Tikrai tobulo skonio blyneliai tinkantys tiek su saldžiu padažu, tiek su sūriu. Kartosime ne kartą. Labai ačiū už receptą.
Atsakyti
Lietiniai blyneliai su triušienos ir daržovių įdaru
(1)
Mažieji kukurūzų blyneliai
(4)