Bulvių ir cukinijų blynai su varškės padažu

2024-10-30 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Bulvių ir cukinijų blynai su varškės padažu
Kai tik cukinijos sezonu, ji užvaldo mano virtuvę, aš pradedu visus patiekalus gaminti su ja. Šį kartą pas mus pietums buvo bulvių blynai su cukinijomis.

Kad būtų dar skaniau, patiekiau su nuostabiu varškės padažu, kurį pagardinau tarkuotu agurku, o jis suteikė dar daugiau gaivumo. Paskanaukite ir Jūs! ;) 

Ingredientai

    Bulvių blynams su cukinijomis:
    • bulvės: 4
    • cukinijos: 1
    • kiaušiniai: 2
    • miltai: 3 valgomųjų šaukštų 
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • druska: pagal skonį
    • krapai: pundelio
    • aliejus (kepimui)
    • česnako granulės: 0,5 arbatinio šaukštelio
    Varškės padažui:
    • varškė: 200 gramų
    • grietinė: 1 valgomojo šaukšto
    • smulkinti krapai: 1 valgomojo šaukšto
    • česnakas: 1 skiltelės
    • trumpavaisiai agurkai: 1

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia bulves nuskuskite.
  2. nuskustos bulvės
  3. 2. Tuomet bulves bei cukiniją sutarkuokite burokine tarka.
  4. 3. Įmuškite kiaušinius, įberkite druską, pipirų, česnako granules, smulkintus krapus ir miltus. Gerai išmaišome.
  5. 4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
  6. aliejus įkaitintas keptuvėje
  7. 5. Kepkite blynus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda bei pilnai iškepa.
  8. 6. Varškės padažas: Varškę pertrinkite su grietine.
  9. 7. Tuomet įtarkuokite agurką.
  10. 8. Česnaką pasmulkinkite.
  11. 9. Į padažą suberkite krapus ir druską, gerai išmaišykite.
  12. 10. Bulvinius blynus patiekite su pasiruoštu varškės padažu ir skanaukite!