1. Pirmiausia suberiame sodą į kefyrą, išmaišome ir paliekame 5 minutes.
2. Tuomet į miltus suberiame druską, supilame kefyrą ir užminkome tešlą.
3. Tada iš tešlos suformuojame pailgą formą bei padaliname ją į 6 lygias dalis.
4. Po to kiekvieną tešlos gabaliuką pavoliojame miltuose, suformuojame nedidelius pyragėlius ir 10 minučių įdedame į maišą.
5. Įdaras: Sutarkuojame sūrį smulkia tarka, įtriname česnaką, sudedame smulkiai supjaustytus žalumynus ir viską gerai išmaišome.
6. Rankomis tešlą suformuojame į plokščius blynus, kurių skersmuo 10 centimetrų, tuomet į vidurį įdedame du šaukštus šaukštus įdaro ir užlenkiame galus formuodamos tarsi krepšelį.
7. Rankomis paspaudžiame gautą krepšelį ir atsargiai iškočiojame 3-4 milimetrų storio ir 20 centimetrų skersmens apskritimą.
8. Kepame keptuvėje po 3 minutes iš kiekvienos pusės. Jeigu kepant išsipūtė, praduriame iš šono ir išspaudžiame orą.
9. Paruoštus blynus sutepame lydytu sviestu iš abiejų pusių ir leidžiame šiek tiek pastovėti. Patiekiame ir skanaujame!
10. Pastebėjimas: Šį receptą radau youtube, tai prisegu ir video pagal kurį gaminau. Video rusų kalba.
11. Rekomendacija: Daugiau blynų receptų rasite: Blynai.