Brokolio ir kynvos kepsneliai - blyneliai

2025-03-28 Autorius oSkanu.lt

Brokolio ir kynvos kepsneliai - blyneliai
Mano šaldytuve liko truputis virtos kynvos, todėl šį kartą rekomenduoju sveikuoliškus kynvos ir brokolio kepsnelius - blynelius. Aš jau studentavimo laikais gamindavau kažką itin panašaus iš baltojo kopūsto. Gaminti visada mėgau ir visada labai mėgau įvairovę virtuvėje, o šis receptas man labai primena tuos laikus.

Galimos ingredientų alternatyvos
 



Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Kepant blynelius svarbu nenaudoti per didelės ugnies, nes jie gali greitai apskrusti iš išorės, bet likti neišvirti viduje.
  • Prieš formuojant kepsnelius, masė turėtų būti pakankamai tiršta. Jei ji per skysta, įdėkite dar šaukštą duonos trupinių.
  • Brokolius geriausia virti tik trumpai, kad jie išlaikytų savo spalvą ir maistines savybes.
  • Kepsnelius galima kepti ne tik keptuvėje, bet ir orkaitėje ant kepimo popieriaus, apšlakstant trupučiu aliejaus.
  • Paruoštą masę galima laikyti šaldytuve iki 24 valandų, taigi galite pasiruošti iš anksto.
  • Iškeptus kepsnelius galima užšaldyti iki 3 mėnesių ir pašildyti orkaitėje prieš vartojimą.

Ingredientai

    • brokoliai: 170 gramų (supjaustyto gabaliukais)
    • virta kynva: 150 gramų
    • kiaušiniai: 1 
    • sausos duonos trupiniai: 4 šaukštų
    • tarkuotas sendintas sūris: 2 šaukštų
    • pertrintas česnakas: 1 skiltelės
    • druska
    • pipirai
    • aliejus: 3-4 šaukštų (kepimui)
    • grietinė: 150 gramų (arba natūralus jogurtas)
    • šaldyti krapai: 1 šaukšto
    • citrinos sultys: 1 šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia brokolio gabaliukus verdame pasūdytame vandenyje maždaug 4-5 minutes.
  2. 2. Tuomet perpilame šaltu vandeniu, gerai nuvarviname ir sutriname rankine grūstuve.
  3. 3. Tada sumaišome trintus brokolius su virta kynva, kiaušiniu, duonos trupiniais, sutarkuotu sūriu ir pertrintu česnaku. Pagardiname druska bei pipirais.
  4. 4. Po to keptuvėje įkaitiname aliejų.
  5. 5. Rankomis iš tešlos suformuojame apvalius kepsnelius-blynelius, kepame ant vidutinio stiprumo ugnies maždaug 2-3 minutes iš abiejų pusių, kol lengvai paruduos.
  6. 6. Padažui grietinę sumaišome su krapais ir citrinos sultimis, pagardiname druska bei pipirais.
  7. 7. Brokolio ir kynvos kepsnelius patiekiame su grietininiu padažu. Lepinamės!
  8. 8. Patarimas: Į padažą labai tinka šiek tiek česnako, bet kadangi kepsneliuose česnakas jau ganėtinai gerai jaučiasi, į padažą aš jo jau nebedėjau.
Makaronų apkepas su pievagrybiais ir šalavijais (vegan)
(1)
Avokadas su juodaisiais pipirais
(13)
Orkaitėje kepti baklažanai su aštriu padažu
(1)
Užkepti cukinijų suktinukai pomidoriniame padaže
(1)
Indiškas avinžirnių troškinys - karis su kokosų pienu
(4)
Šviežių kopūstų kotletai su manais
(122)