Aštrūs vegetariški daržovių kotletai iš kopūstų, paprikų ir morkų

2018-10-21 Autorius Jelenos maisto blogas

Aštrūs vegetariški daržovių kotletai iš kopūstų, paprikų ir morkų
Kartais man būna tokių dienų, kai sugalvoju, kad reikia pasidaryti dieną be mėsos, nors taip nutinka labai retai. Kai tokios dienos "užeina" aš stengiuosi paeksperimentuoti su pačiais įvairiausiais patiekalais. Šiuos vegetariškus daržovių kotletus pamačiau viename žurnale ir nusprendžiau, kad tikrai turiu pamėginti. Ingredientai pasirodė visai paprasti, paruošimas taip pat lengvas. Tad ėmiau darbo ir galiu pasakyti, kad gavosi labai skanus patiekalas. Esu tikra, kad patiks ne tik vegetarams. Pamėginkite! :) 

Ingredientai

    • kopūstai: 1
    • raudonos saldžiosios paprikos: ketvirtadalio
    • morkos: 1
    • svogūnai: 7
    • marinuotas jalapenas: 7 griežinėlių
    • česnakai: 1
    • druska
    • pipirai
    • manai: 0,5 stiklinės
    • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
    • džiūvėsėliai
    • aliejus
    • grietinė (arba islandiškas jogurtas)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių apvirkite kopūstą, sumalkite jį mėsmalės pagalba.
  2. 2. Svogūną ir sutarkuotą morką pakepinkite ant keptuvės aliejuje, įdėkite smulkiais kubeliais supjaustytą papriką ir jalapeną bei viską truputį dar pakepinkite.
  3. 3. Viską atvėsinkite bei sumaišykite su maltais apvirtais kopūstais.
  4. 4. Tuomet įspauskite česnako, padruskinkite bei papipirinkite pagal savo skonį.
  5. 5. Gautą masę sumaišykite su manais bei miltais.
  6. 6. Formuokite norimo dydžio kotletus bei voliokite džiuvesėliuose, kepkite ant įkaitinto aliejaus, kol dailiai apskrunda.
  7. 7. Patiekite šiltus su grietine arba islandišku jogurtu. Mėgaukitės.:)
  8. vegetariški daržovių kotletai iš kopūstų, paprikų ir morkų
Aštrūs vegetariški daržovių kotletai iš kopūstų, paprikų ir morkų