Šiandien su jumis dalinuosi nuostabiu ir netikėtai paprastu receptu – traškiomis kukurūzų kruopų lazdelėmis, kitaip žinomomis kaip polenta fries. Šis gardus itališkas patiekalas yra puikus užkandis tiek prie aperityvo, tiek kaip
garnyras prie pagrindinių patiekalų.
Polenta – tai tradicinė itališka kukurūzų kruopų košė, kuri per šimtmečius tapo vienu populiariausių patiekalų ne tik Italijoje, bet ir visame pasaulyje. Mano pirmoji pažintis su šiomis traškiomis lazdelėmis įvyko nedidelėje Italijos kavinėje, ir nuo to laiko jos užkariavo mano širdį.
Ilgą laiką maniau, kad polenta fries – tai sudėtingas kulinarinis šedevras, kurį gali pagaminti tik profesionalūs virėjai. Tačiau pradėjusi dažniau gaminti kukurūzų košę, pastebėjau įdomų dalyką – atvėsusi ji sustingsta į vientisą kietą masę. Būtent tada supratau pagrindinį šio patiekalo gaminimo principą!
Pasidomėjusi daugiau apie šį patiekalą internete, sukūriau savo versiją, kurią dabar drąsiai galiu vadinti vienu savo mėgstamiausių užkandžių. Traški išorė ir minkštas vidus sukuria neįtikėtiną tekstūrų kontrastą, o prieskoniai suteikia nepakartojamumo.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje migdolų pieno galite naudoti kokosų, avižų ar sojų pieną, taip pat tinka ir įprastas karvės pienas.
- Jeigu neturite alyvuogių aliejaus, galite naudoti sezamų, rapsų arba kokosų aliejų.
- Prieskonius galite keisti pagal savo skonį – puikiai tinka ir bazilikas, rozmarinas, kuminai ar švelniai aitrios paprikos.
- Vietoj česnako galima naudoti česnako miltelius (1/2 arbatinio šaukštelio vietoj 2 skiltelių).
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Polentos košę virkite nuolat maišydami, kad išvengtumėte gumuliukų.
- Prieš pjaustant į lazdeles, polentą būtinai gerai atvėsinkite – kuo ji kietesnė, tuo lengviau pjaustyti.
- Kepimo metu polenta lazdelės turi būti išdėliotos vienodu sluoksniu, nesiliečiančios viena su kita, kad apkeptų tolygiai.
- Jei norite dar traškesnių lazdelių, prieš kepimą galite jas apvolioti kukurūzų krakmole.
- Polenta fries idealiai tinka su įvairiais padažais: pomidorų, česnakine majonezo ar saldžios čili.
Atsakinėjama į Komentarą