Pelėsinio sūrio rutuliukai su spanguolėmis ir riešutais

2024-12-24 Autorius Vaida Bučinskienė

Pelėsinio sūrio rutuliukai su spanguolėmis ir riešutais
Pelėsinio sūrio rutuliukai su spanguolėmis ir riešutais – tai subtilaus skonio užkandis, puikiai tinkantis ypatingoms progoms ar jaukiems vakarams su draugais. Kreminis sūris, kietasis sūris ir pelėsinis sūris sukuria sodrų ir išraiškingą skonio derinį, o graikinių riešutų ir džiovintų spanguolių apvalkalas prideda traškumo bei malonios saldžiarūgštės natos. Švelnūs, bet kartu charakteringi rutuliukai atrodo elegantiškai ir traukia akį, ypač patiekti su žalumynų papuošimais. Tai tobulas pasirinkimas tiems, kurie vertina kokybišką skonį ir estetišką pateikimą.

Autorės komentaras - suformuoti užkandį galima iš anksto, tik rekomenduoju laikyti šaldytuve iki pat patiekimo. Papildomai tokius sūrio rutuliukus galima patiekti ant nedidelių sūrių krekerių ar skrudintos duonos gabaliukų. Riešutus ir džiovintas spanguoles sukapoti kuo smulkiau, tuomet apvolioti rutuliukai atrodys dailiau. 

Ingredientai

    • Kreminis sūris: 200 g
    • Kietasis sūris: 80 g
    • Pelėsinis sūris: 50 g (su melsvuoju palėsiu)
    • Graikiniai riešutai: 60 g
    • Džiovintos spanguolės: 50 g

    Recepto paruošimas

  1. 1. Į dubenį sudėti kreminį sūrį.
  2. kreminis sūris dubenėlyje
  3. 2. Šalia sudėti smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį.
  4. smulkiai tarkuotas kietasis sūris
  5. 3. Į dubenėlį sudėti trupintą pelėsinį sūrį.
  6. sudėtas pelėsinis sūris
  7. 4. Visą masę gerai išmaišyti šakute šiek tiek patrinant, kad pelėsinis sūris įsimaišytų į masę. Dubenį perkelti į šaldytuvą valandai, kad masė sutvirtėtų ir būtų lengviau formuoti.
  8. sumaišyta sūrio masė
  9. 5. Tuo tarpu graikinius riešutais labai smulkiai sukapoti ir suberti į plačią lėkštę.
  10. smulkinti graikiniai riešutai
  11. 6. Džiovintas spanguoles taip pat labai smulkiai sukapoti ir suberti prie riešutų. Sumaišyti.
  12. spanguolės prie riešutų.
  13. 7. Kai sūrio masė atšąla, imti nedidelį kiekį masės.
  14. paimti šiek tiek sūrio masės
  15. 8. Tarp delnų suformuoti kamuoliuką.
  16. tarp delnų formuojamas rutuliukas
  17. 9. Formuoti neturėtų būti sudėtinga. Jei masė itin lipti, formuoti šiek tiek drėgnomis rankomis.
  18. suformuotas rutuliukas
  19. 10. Sūriu rutuliukus apvolioti riešutų ir smaguolių mišinyje.
  20. sūrio rutuliuką apvolioti mišinyje
  21. 11. Patiekiant galima papuošti krapų šakele.
  22. patiekti rutuliukai
Receptų autorė Vaida Bučinskienė
Įdarytos tortilijos su kumpiu, sūriu ir daržovėmis
(5)
Keksiukai su sūriu ir daržovėmis
(6)