Rūkytos lašišos užtepėlė su varške

2025-04-26 Autorius mitybosdienorastis

Rūkytos lašišos užtepėlė su varške
Lašišos užtepėlė su varške - tai yra lengva ir greita užtepėlė, puikiai tinkanti ant skrudintos duonos. Švelni varškė derinama su nedideliais gabalėliais supjaustyta lašiša, graikišku jogurtu ir šiek tiek majonezo, kas suteikia užtepėlei kremiškumo. Druska ir pipirai prideda skonio, o uždėtas pomidoro griežinėlis – gaivumo. Ši užtepėlė puikiai tinka pusryčiams, užkandžiams ar lengvai vakarienei.

Norisi šiek tiek stipresnio skonio? Įmaišykite trinto česnako skiltelę. Taip pat gardinkite užtepėlę šviežiomis žolelėmis, tokiomis kaip krapai ar petražolės. Jeigu įmaišysite smulkiai pjaustytą marinuotą agurkėlį ir smulkiai kapotų kaparėlių, pridėsite papildomai rūgštumo ir naujų skonio natų. Tepkite užtepėlę ant mėgstamos duonos riekelės ir pasimėgaukite. 

Galimos ingredientų alternatyvos 
Reklama

  • Vietoje liesos varškės galima naudoti riebesnę varškę arba kreminio tipo sūrį, kuris suteiks dar švelnesnį skonį ir kremišką tekstūrą.
  • Rūkytą lašišą galima pakeisti karštai ar šaltai rūkyta skumbre, rūkytu upėtakiu arba konservuotu tunu, jei ieškote ekonomiškesnio varianto.
  • Graikiško jogurto vietoje tinka naudoti natūralų jogurtą, grietinę arba kefyrą, kuri suteiks papildomo rūgštumo.
  • Majonezą galima pakeisti avokado padažu, jogurto padažu arba humusu, jei norite sveikesnės alternatyvos.
  • Česnaką galima pakeisti česnako milteliais arba visai praleisti, jei nemėgstate aštraus česnako skonio.
  • Šviežias pomidoras gali būti pakeistas saulėje džiovintais pomidorais, kurie suteiks intensyvesnį skonį.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Prieš maišydami ingredientus, varškę pertrinkite šakute, kad ji taptų vienalytė ir neturėtų gumulėlių.
  • Rūkytą lašišą rekomenduojama pjaustyti labai smulkiai, kad jos skonis tolygiai pasiskirstytų visoje užtepėlėje.
  • Užtepėlę pagaminus, leiskite jai pastovėti šaldytuve bent 30 minučių, kad skoniai geriau susijungtų.
  • Jei mėgstate aštresnį skonį, galite įdėti šiek tiek smulkiai kapotų svogūnų laiškų arba krapų.
  • Šviežių žolelių, tokių kaip krapai, bazilikas ar petražolės, įdėkite tik prieš pat patiekimą, kad išliktų jų aromatas.
  • Užtepėlę galima laikyti šaldytuve sandariame inde iki 2 dienų, tačiau geriausia ją suvartoti šviežią.

Ingredientai

    • Liesa varškė: 180 g
    • Rūkyta lašiša: 100 g
    • Česnakai: 1 skiltelė
    • Graikiškas jogurtas: 1 valg. š.
    • Majonezas: 1 arb. š.
    • Druska: žiupsnelis
    • Pipirai: pagal skonį
    • Pomidoras: 1 vnt. (nebūtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Į dubenėlį sudėti varškę ir nedideliais gabalėliais pjaustytą lašišą.
  2. 2. Įmaišyti majonezą ir graikišką jogurtą. Viską pertrinti šakute.
  3. 3. Masę pagardinti druska ir pipirais. Dar kartą išmaišyti.
  4. 4. Pagamintą užtepėlę dėti ant skrudintos duonos riekelių ir uždėti pomidoro griežinėlį (jeigu norisi).
Rūkytos lašišos užtepėlė su varške
Recepto autorius mitybosdienorastis
Traškios cukinijų lazdelės orkaitėje
(13)