Naminės keto tortilijos pagal Beatą

Autorius apie receptą

Pasiilgote įvairiausių suktinukų arba meksikietiškų patiekalų? Aš išmėginau daug receptų, bet gaminant pagal keto mitybą be miltų nesigaudavo nieko net panašaus į tikrą tortiliją. Kaip blyno skonio, taip blyno (beje, kaip blyneliai gal ir visai nieko, bet ne tortilija). Bet, galiausiai atradau vieną slaptą ingredientą, kuris viską pakeitė - gysluočio sėklų luobelės.

Tikriausiai daugybei žmonių ganėtinai nepažįstamas ingredientas, angliškai žinomas kaip Psyllium husk. Tai praktiškai yra vien skaidulos, dėl to itin sveika žmogaus žarnynui ir padeda sumažinti cukraus lygį kraujyje, todėl ketogeninei mitybai puikiai tinka! Bet kulinarijoje jis itin praverčia dėl to, kad ši skaidulų bomba į save sutraukia skystį ir dėl šios priežasties konsistencija taps standesnė. Trumpai tariant tariant, ne blynas, o traški, bet minkšta ir skani tortilija!

Sočiai ir skaniai vakarienei į šią tortiliją aš dar įsimečiau jautienos faršo, ožkos sūrio ir salotos lapų, bet variacijų - kiek tik norisi, su šia tortilija gaminkite visus savo pamiltus patiekalus. 

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 1 didelė tortilija, kurioje 195 kalorijų (angliavandenių -6 gramai, keto angliavandenių - 2 gramai, riebalų - 16 gramų, baltymų - 9 gramai). 
Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Balkšvojo gysločio sėklų luobelės: galima naudoti ir smulkintas gysločio luobeles, tačiau jos sugeria daugiau skysčio, todėl reikės koreguoti vandens kiekį.
  • Kiaušinis: vietoje vieno kiaušinio galima naudoti 2 baltymus, jeigu siekiama sumažinti riebalų kiekį.
  • Tepamas sūrelis: galima naudoti ir kokosinį ar migdolų pagrindo tepamą sūrį, jeigu laikomasi pieno produktų ribojimo.
  • Prieskoniai: puikiai tinka česnako milteliai, paprikos milteliai, džiovintas bazilikas ar net žiupsnelis kmynų.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Prieš dedant į orkaitę visada įsitikinkite, kad masė yra vientisa, bet ne per tiršta – kitaip tortilija nebus plona ir traški.
  • Naudokite silikoninį kepimo indą – jis leidžia lengvai išimti tortiliją be plyšimų.
  • Palikite tešlą pastovėti bent 10 minučių po gysločio luobelių įdėjimo – šis laikas būtinas, kad jos sugertų skystį.
  • Norite traškesnio rezultato? Paskutinėmis kepimo minutėmis perjunkite orkaitę į grilio funkciją 1–2 minutėms.
  • Jeigu norite daugiau tortilijų, padvigubinkite ingredientų kiekius ir kepkite jas atskirai, kad išlaikytų formą.

Ingredientai

    • balkšvojo gysločio sėklų luobelės: 1 šaukšto (5 gramų)
    • kiaušiniai: 1
    • paprastas tepamas sūrelis: 50 gramų (aš įprastai naudoju "Philadelphia", "Rasa" arba "ICA")
    • mėgstami prieskoniai: pagal skonį (druskos, pipirų, raudonėlio...)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kambario temperatūros sūrelį išplakame su kiaušiniu iki vientisos masės.
  2. 2. Tada pridedame pasirinktus mėgstamus prieskonius.
  3. 3. Tuomet įdedame gysločio, ir palaukiame maždaug 10 minučių, kad gerai susigertų. Masė privalo tapti klampesnė, bet pakankamai skysta, kad pavyktų supilti į indą. Jeigu patapo per klampi, įpilame dar šaukštą ar du šalto vandens.
  4. 4. Po to supilame masę į kepimo indą (aš pati naudoju silikoninį apvalų, nes iš jo tortilija paskui gražiai išslysta).
  5. 5. Dedame į stipriai įkaitintą (250 laipsnių temperatūros) orkaitę ir kepame kol apskrunda, maždaug 7-10 minučių (priklausomai nuo kepimo indo dydžio ir turimos orkaitės).
  6. 6. Patiekiame ir skanaujame!

Atsiliepimai

Tostadas de Tinga de Pollo - Tortilijų skrebučiai (tostada) su troškinta vištiena
(1)