Tuno užtepėlė sumuštiniams

2017-10-17 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Tuno užtepėlė sumuštiniams
Ši tuno užtepėlė gaunasi itin lengva bei traški. Visą šitą gėrį, jeigu norisi, galima patiekti ir kaip salotas.

Ingredientai

    • konservuotas tunas savo sultyse: 1 skardinė (130 gramų gryno svorio)
    • morkos: 1 (nedidelė)
    • pjaustyti raudonieji kopūstai: saujelė
    • svogūno laiškai: 1
    • natūralus graikiškas jogurtas: 1,5 valgomojo šaukšto
    • druska
    • juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje į smulkų kiaurasamtį sudedame tuną bei paliekae, kad nuvarvėtų sultys bei tunas būtų kuo sausesnis.
  2. 2. Tuomet į dubenėlį sudedame tuną, per burokinę tarką sutarkuotą morką, plonai supjaustytą raudonąjį kopūstą, supjaustytą svogūno laišką, sudedame graikinį jogurtą, pagardiname su druska, juodaisiais pipirais bei išmaišome.
  3. 3. Galiausiai patiekiame su skrudinto batono riekele.
  4. 4. Taip pat galime dėti į pitas arba suvynioti į tortiliją. Skanumėlis!
  5. tuno užtepėlė užtepta ant duonos
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau užtepėlių receptų rasite: Užtepėlės.
Kriaušės virtos raudonąjame vyne
(3)