Varškės ir marinuotų agurkėlių užtepėlė

2025-04-14 Autorius oSkanu.lt

Varškės ir marinuotų agurkėlių užtepėlė
Užsukus svečiams aš labai dažnai mėgstu patiekti įvairiausių užtepėlių. Per ilgą laiką, jų esu išbandžiusi tikrai labai daug, bet didžiausių liaupsių nusipelnė būtent ši - pagaminta iš varškės ir marinuotų agurkėlių. Net nesu tikrai kodėl, juk ji viena paprasčiausių. Na, bet žmonės gi sako - geriausi dalykai dažniausiai yra patys paprasčiausi. Rekomenduoju ir Jums pasidaryti, ragauti ir mėgautis. Labai gaivi, idealiai tinka tiek su mėgiama duonele (aš pateikiau ciabattą), tiek su taleriais, krekeriais ar šviežiomis daržovėmis.

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoje tepamos varškės galite naudoti graikišką jogurtą arba maskarponės sūrį, kurie suteiks kitokią tekstūrą ir subtiliai pakeis skonį.
  • Marinuotus agurkėlius galima pakeisti raugintais agurkais, kurie suteiks daugiau rūgštumo, arba šviežiais agurkais, jei norite švelnesnio skonio.
  • Česnaką galima pakeisti šalotiniais svogūnais arba svogūnų laiškais, jei norite švelnesnio aromato.
  • Jei neturite grietinės, galite naudoti riebią graikišką jogurtą arba maskarponės sūrį.
  • Žalumynų derinį galima keisti pagal skonį - tinka bazilikas, mėta, raudonėlis ar kiti mėgstami žalumynai.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
Norėdami pasiekti geriausią rezultatą:
 
  • Marinuotus agurkėlius prieš smulkinimą galite nusausinti, kad užtepėlė nebūtų per skysta.
  • Jei norite sodresnio skonio, česnaką galite lengvai apkepinti svieste prieš dedant į užtepėlę.
  • Pabandykite užtepėlę palikti šaldytuve bent valandą prieš patiekiant, kad skoniai geriau susijungtų.
  • Varškę galite lengvai paplakti su šaukštu arba šakute, kad taptų puresnė ir lengviau tepama.
  • Patiekiant galite papuošti užtepėlę papildomais žalumynais, citrinos griežinėliu ar alyvuogių aliejaus lašeliais.

Ingredientai

    • marinuoti agurkai: 3 (vid. dydžio)
    • česnakas: 3 skiltelių
    • tepama varškė: ~150-180 gramų (naudoju tepamą varškę su žalumynais)
    • grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
    • krapai: ryšulėlio
    • petražolės: ryšulėlio
    • citrinos sultys: šiek tiek
    • druska
    • juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia smulkiai susipjaustykite marinuotus agurkus, krapus ir petražoles.
  2. 2. Tada česnaką išspauskite su spaustuvu.
  3. 3. Tuomet viską sumaišykite su tepama varške, grietine, citrinos sultimis, pagardiname druska ir pipirais.
  4. 4. Patiekite su mėgiama duonele (aš pateikiau ciabattą), su taleriais, krekeriais ar šviežiomis daržovėmis. Skanaukite!
Skumbrės užtepėlė su avokadais
(1)
Kepti jautienos kaulų čiulpai
(8)
Traškios cukinijų lazdelės orkaitėje
(13)
Avokadų ir kiaušinių užkandis
(4)