Brusketa - Bruschetta su alyvuogėmis ir Brie sūriu

2023-08-02 Autorius oSkanu.lt

Brusketa - Bruschetta su alyvuogėmis ir Brie sūriu
Tokie trumpa nelaiminga istorija su laiminga pabaiga apie šį užkandį - anksčiau Vilniuje vienas baras labai skaniai gamindavo tokias brusketas, dažnokai eidavau ten su draugėmis išgerti kavos arba vyno vien tam, kad galėčiau kartu užsisakyti ir šitų skrudintų duonelių. O ir namie niekaip neprisiruošdavau jų kartoti. Veikia tas baras senamiestyje iki šių dienų, turi valgiaraštyje ir daugiau panašių užkandžių, jos visos tikrai skanios, bet va šių su alyvuogėmis ir Brie sūriu nebėra. Tad galiausiai teko pradėti jas gaminti namie ir skonis labai geras! Tad tokia laiminga pabaiga man, o barui ne, nes pas juos užsuku daug rečiau ir apyvartos jiems nebepakeliu. O ir laiminga pabaiga mano draugėms, nes dabar daug dažniau kviečiu jas pasisvečiuoti pas save. :)

Jei tik turite šviežios čiabatos, tai jas pasigaminti namuose bus kelių minučių darbas. Svarbiausia, kad visi produktai būtų pačios aukščiausios kokybės. Tad pradedam gamybą. :)

Ingredientai

    • tamsios čiabatos: 1 kepaliuko
    • česnako: 1-2 skiltelių
    • juodų alyvuogių: 1 saujos
    • "Brie" sūrio gabaliukų
    • alyvuogių aliejaus: šlakelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia alyvuoges susmulkinkite blenderiu ir sumaišykite su šaukšteliu aliejaus.
  2. 2. Duonos riekeles paskrudinkite orkaitėje arba keptuvėje, įtrinkite česnaku ir pašlakstykite alyvuogių aliejumi.
  3. 3. Ant duonos riekelės dėkite susmulkintų alyvuogių ir užklokite Brie sūrio gabaliukais.
  4. 4. Lėkštę dėkite kelioms minutėms į orkaitę (~170-180 laipsnių) ir pakaitinkite porą minučių, kol sūris aptirps.
  5. 5. Patiekite, kol dar šiltos. Tikrai labai labai skanu!
Traškios cukinijų lazdelės orkaitėje
(13)
Khachapuri - gruziniškas sūrio paplotėlis
(2)