Neseniai Jums pasakojau kaip pagaminti tortilijos suktinukus su lašiša ir Jūs juos labai išgyrėte. Šį kartą noriu parodyti kiek kitokį variantą, kuriame tortilijų visai nenaudosime, o išsikepsime lietinius patys. Taip pat dar viską pagardinsime rikotos sūriu, kuris suteiks pikantiškumo. Tad, jeigu ieškote variantų, kaip pasigaminti skanių užkandžių kokiai šventei ar šiaip pasilepinimui, būtinai imkite šį variantą ir išmėginkite jau šiandien! :)
Ingredientai
Lietiniams:
kiaušiniai: 2
pienas: 300 mililitrų
miltai: 100 gramų
druska: žiupsnelio
aliejus: 1 valgomojo šaukšto (tešlai)
aliejus: kepimui
Įdarui:
rikota: 200 mililitrų
rūkyta lašiša: 150 gramų (arba sūdyta)
agurkai: 2-3
salotų lapai: pluoštelio
raudona saldžioji paprika
šviežiai malti pipirai
Recepto paruošimas
1. Pradžioje išplakame kiaušinius su druska.
2. Supilame aliejų bei pieną, vėl išplakame.
3. Suberiame miltus bei vėl išplakame.
4. Tuomet po samtį miltų pilame į keptuvę su trupučiu įkaitinto aliejaus. Lietinius apkepame iš abiejų pusių.
5. Tada ant kiekvieno lietinio užtepame po šaukštą rikotos, užklojame po keletą nuplautų bei nudžiovintų salotų lapų, uždedame po juostelę lašišos, paprikos, agurko, užberiame pipirų bei suvyniojame.
6. Galiausiai suvyniotus lietinius supjaustome gabaliukais. Jeigu patiekalas skirtas vakarėlio vaišėms, gabaliukus galima sutvirtinti mediniais iešmeliais. Skanumėlis!
Gražina Polivanovienė
Atsakyti