Morkytės fri karšto oro gruzdintuvėje

2024-11-06 Autorius druska.sielai

Morkytės fri karšto oro gruzdintuvėje
Morkytės fri karšto oro gruzdintuvėje - šis keptų morkų užkandis yra puikus būdas pasimėgauti daržovių saldumu, pabrėžtu švelniu sūriu ir gaiviu padažu. Orkaitėje keptos morkų lazdelės tampa švelnios ir šiek tiek karamelizuotos, o pabaigoje pridėtas sūris suteikia kreminio, sodraus skonio. Gaivus padažas su varške ir rikota, pagardintas česnaku ir citrina, puikiai subalansuoja patiekalo skonį ir prideda švelnios rūgštelės. Tai skanus užkandis ar garnyras, tinkantis prie įvairių pagrindinių patiekalų.

Redaktorės Vaidos komentaras - puikus būdas suvalgyti daugiau daržovių. Taip iškeptos morkos tampa saldžios, minkštos ir tobulai dera su česnakine varške. Jeigu vistik nenorite varškės padažo, lazdeles galima patiekti su česnakiniu jogurto padažu. Padažą galima pagardinti smulkiai kapotais šviežiais krapais. 

Ingredientai

    • Morkos: 3 vnt.
    • Kietasis sūris: 
    • Rikota: 1 valg. š. 
    • Varškės užtepėlė: 1 valg. š.
    • Česnakai: 1/3 skiltelės
    • Citrinos sultys: šlakelis
    • Alyvuogių aliejus: kepimui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Morkas nuskusti ir supjaustyti plonomis juostelėmis. Sudėti į dubenį, apšlakstyti aliejumi, berti druskos ir pipirų.
  2. 2. Morkų lazdeles sudėti į karšto oro gruzdintuvę ir kepti 170 C temperatūroje apie 25-30 min.
  3. 3. Bebaigiant kepti užbarstyti šiek tiek tarkuoto kietojo sūrio.
  4. 4. Padažui dubenėlyje sumaišyti rikotą su varške, pagardinti druska, pipirais ir šiek tiek česnako. Gerai išmaišyti.
  5. 5. Iškepusias morkų juosteles perkelti į dubenį ir dar pabarstyti kietuoju sūriu.
  6. 6. Patiekti su paruoštu padažu.
Recepto autorius druska.sielai

Atsakinėjama į Komentarą

Sūrio lazdelės orkaitėje su kmynais
(2)
Lašiša įdarytas prancūziškas batonas
(19)