Autorius apie receptą
Ar mėgsti žuvį? Aš pati asmeniškai tai labai. Šį kartą namuose atsidūrė karšto rūkymo skumbrės ir jau žinojau, kad pusryčiams valgysime sumuštinius su nuostabia žuvies užtepėle. Paprasta kaip du kartu, o karališki pusryčiai garantuoti.
Galimos ingredientų alternatyvos - Vietoje karšto rūkymo skumbrės galima naudoti šalto rūkymo skumbrę, rūkytą lašišą arba rūkytą upėtakį.
- Agurką galima pakeisti marinuotais agurkėliais, kurie suteiks daugiau rūgštumo, arba avokadu, kuris suteiks kremiškumo.
- Vietoje įprasto svogūno tinka raudonieji svogūnai, šalotiniai svogūnai arba pavasariniai svogūnai, kurie yra švelnesni.
- Majonezą galima pakeisti graikišku jogurtu, kreminiu sūriu arba rūgščia grietine, jei norite lengvesnės versijos.
- Baltuosius pipirus galima pakeisti juodaisiais pipirais, kajeno pipirais arba šviežiai maltais rožiniais pipirais.
- Prie užtepėlės galima pridėti smulkintų krapų, petražolių arba kitų šviežių žolelių skonio pagerinimui.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Prieš ruošdami užtepėlę, įsitikinkite, kad iš žuvies pašalinti visi kauliukai – tam patartina naudoti pincetą mažiems kauliukams.
- Jei norite švelnesnio svogūno skonio, prieš dedant į užtepėlę, svogūną galite trumpai pamerkti į šaltą vandenį.
- Užtepėlė tampa dar skanesnė, jei pastovi šaldytuve bent valandą – taip skoniai geriau susijungia.
- Agurką prieš pjaustant galima nulupti, jei jo odelė yra karti arba stora.
- Papildomam skoniui galite įmaišyti šiek tiek citrinos sulčių arba tarkuotos žievelės.
- Jei norite tirštenės tekstūros, įdėkite mažiau majonezo ir daugiau žuvies.
- Patiekiant galite papuošti šviežiomis žolelėmis arba citrinos griežinėliu.
- Užtepėlę galima laikyti šaldytuve iki 2 dienų sandariame inde.
Atsiliepimai
Regina Reginaitė
Atsakyti