Šventiški širdelių formos sumuštiniai su burokėliais, kiaušiniu ir silke

2024-11-09 Autorius Rasa Giedraitė

Šventiški širdelių formos sumuštiniai su burokėliais, kiaušiniu ir silke
Šis receptas „Šventiški širdelių formos sumuštiniai su burokėliais, kiaušiniu ir silke“ – tai greitas, tačiau itin įspūdingas patiekalas, puikiai tinkantis ypatingoms progoms ar tiesiog maloniems šeimos susibūrimams. Jis siūlo klasikinį ir lietuvišką skonį, derinant tradicinę silkę, burokėlius ir kiaušinius. Be to, sumuštiniai formuojami širdelių pavidalu, suteikiant papildomo žavesio ir šventinės nuotaikos. 

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Duona: Galite naudoti viso grūdo duoną, juodą duoną ar net ruginę, priklausomai nuo skonio ir mitybos poreikių.
  • Majonezas: Vietoje majonezo galima naudoti graikišką jogurtą, kuris suteiks gaivumo ir sumažins patiekalo riebalų kiekį.
  • Silkė: Jei norite lengvesnio skonio, silkę galima pakeisti rūkyta lašiša ar net avokadu vegetariniam pasirinkimui.
  • Krapai: Jei neturite krapų, galite naudoti petražoles arba baziliką šviežumo pojūčiui sustiprinti.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Įdomus būdas pridėti spalvų yra pabarstyti širdelių formos sumuštinius smulkintomis daržovėmis ar sėklomis, pvz., sezamo sėklomis ar kapotais ridikėliais.
  • Jeigu norite tolygesnio skonio, majonezą ir jogurtą galite sumaišyti su kiaušinio tryniu iš anksto.

Kalorijos

Apytiksliai 200 kalorijų viename sumuštinyje, viso apie 800 kalorijų. 

Ingredientai

    • Duona: 4 riekės
    • Virtas burokėlis: 1 vnt., tarkuotas
    • Svogūnas: 1/4 vnt., smulkiai supjaustytas
    • Virtas kiaušinis: 1 vnt. (atskirti trynį ir baltymą)
    • Majonezas: 1 šaukštelis
    • Jogurtas: 1 šaukštelis
    • Silkė: 1 filė, supjaustyta mažais gabaliukais
    • Krapai: žiupsnelis, smulkinti
    • Citrinpipiriai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradėkite nuo duonos riekelių paruošimo. Iškirpkite iš jų širdelių formas, naudodami širdelės formos sausainių formelę.
  2. 2. Virtą burokėlį sutarkuokite ir sumaišykite su smulkintu svogūnu.
  3. 3. Šią masę uždėkite ant duonos širdelių kaip pirmąjį sluoksnį.
  4. 4. Virtą kiaušinį atskirkite į trynį ir baltymą.
  5. 5. Trynį sutrinkite kartu su majonezu ir jogurtu, kad gautumėte kreminę konsistenciją. Tada šį mišinį užtepkite ant burokėlių sluoksnio.
  6. 6. Supjaustytą silkę tolygiai paskirstykite ant sumuštinių.
  7. 7. Papuoškite smulkintais krapais ir pagardinkite citrinpipiriais.
  8. 8. Patiekite iš karto ir mėgaukitės šventišku skoniu!
  9. 9. Santrauka: „Šventiški širdelių formos sumuštiniai su burokėliais, kiaušiniu ir silke“ yra lengvas, greitai paruošiamas užkandis, kuriame dera sveiki ingredientai. Širdelių formos suteikia ypatingo žavesio, o skonio derinys primena lietuvišką virtuvę.
Šventiški širdelių formos sumuštiniai su burokėliais, kiaušiniu ir silke
Šventiški širdelių formos sumuštiniai su burokėliais, kiaušiniu ir silke
Recepto autorius Rasa Giedraitė

Atsakinėjama į Komentarą

Foršmakas arba kapota silkė
(5)
Bulvių krepšeliai su daržovėmis ir silke
(13)