Žemaitiška cibulynė - svogūninė (svogūnų sriuba su silke)

Autorius apie receptą

Nors aš ir esu visiška dzūkė, o mano vyras turi aukštaitiškų šaknų, bet kai atradome šią žemaičių sriubą - šaltą keistą rūgštoką sriubą, ji tapo viena iš mūsų pačių mėgstamiausių vasariškų šaltų sriubų.

Kai būname pajūryje, būtinai važiuojame jos kur nors pavalgyti, bet ją dar skaniau galima pasigaminti ir savo namuose!

Ingredientai

    • silkės: 2
    • mėlynieji svogūnai: 2
    • actas: 3-4 šaukštų
    • cukrus: pagal skonį
    • pipirai
    • krapai
    • vanduo: iki 2 litrų
    Patiekimui:
    • bulvės
    • kalendros
    • grūdeliai
    • kmynai
    • druska
    • kanapių sėklos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia silkę išdarinėkite ir susmulkinkite kubeliais.
  2. 2. Tada dėkite į keptuvę be aliejaus ir gerai apkepinkite kol subyrės bei apskrus.
  3. 3. Svogūnus labai smulkiai susmulkinkite.
  4. 4. Dėkite svogūnus į dubenį, suverskite silkę, prieskonius, krapus ir viską truputį ištrinkite.
  5. 5. Supilkite vandenį ir pagal skonį pilkite actą.
  6. 6. Patiekite su orkaitėje iškeptomis bulvėmis supjaustytomis skiltelėmis, pabarstytomis trintomis kalendrų sėklomis bei kmynais.
  7. 7. Pagal seną žemaitišką tradiciją, bulves valgome dažydami į trintas kanapių sėklas. Skanaus!

Atsiliepimai

Chašlama su kiauliena
(6)
Pievagrybių ir mėsos kukulių sriuba su grietinėle
(1)
Trinta kreminė moliūgų - obuolių sriuba su šonine
(2)
Kreminė miško grybų sriuba
(3)
Ryžių sriuba su pievagrybiais
(25)
Borsch - ukrainietiški barščiai
(4)