Pikantiškai aštri ir soti pupelių sriuba su mėsa, ypač tinka tomis dienoms, kai židinyje kūrenasi jauki ugnelė.
Šaltuoju metų laiku itin mėgstu gaminti tirštas, sušildančias sriubas. Šį kartą sriubą viriau su veršiena, bet čia kuo puikiausiai tinka bet kokia mėsa.
Kad procesas būtų greitesnis, galima naudoti jau išvirtas konservuotas pupeles - baltas, raudonas arba kitas savo pamėgtas.
Gamindama, aitriosios paprikos įdėjau tik puselę, nes šiek tiek prisibijau stipraus aštrumo, bet kai valgant per nugarą praeina lengva šiluma - man yra pats tas. Vienos aitriosios paprikos kartais būna aštresnės, kitos ne tokios aštrios, todėl pasireguliuojame aštrumą pagal savo skonį ir pageidavimus.
Įdomus faktas apie pupeles: Ar žinojote, kad verdant pupeles į puodą įdėjus lauro lapą jų skonis būna daug geresnis? Jeigu pupeles verdate salotoms, į puodą įmesite ir skiltelę česnako, šitaip išvirtos jos bus pačios skaniausios. Išvirus leidžiame pupelėms atvėsti tame vandenyje, kuriame virė, šitaip neatsilups jų odelė.
Jeigu ruošiatės virtas pupeles išlaikyti ilgiau, virimo vandens visai nenupilame, į šaldytuvą dedame su visu skysčiu, šitaip pupelės neišsausės, išliks minkštos ir skanios. Tik prieš pat naudojimą nupilame vandenį ir gerai nuplauname po tekančiu vandeniu.