Kopūstų sriuba (kopūstienė)

2019-02-26 Autorius oSkanu.lt

Kopūstų sriuba (kopūstienė)
Ši kopūstų sriuba paprastai pagaminama, bet labai gardi ir soti. Man ji tokia tradicinė kopūstų sriuba, kokią gamindavo mano mama.

Ingredientai

    • kopūstai: ketvirtadalio
    • vištienos sultinys: 1,5 litro
    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • svogūnai: 1
    • morkos: 1
    • bulvės: 1
    • prieskoniai
    • grietinėlė: 1 stiklinės
    • svogūnų laiškai ir duonos skrudinti kubeliai (pasirinktinai)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kopūstą supjaustome, sudedame į sultinį bei verdame kelias minutes.
  2. 2. Tuomet sudedame keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepintus svogūną, morką bei bulvę, suberiame prieskonius bei verdame, kol daržovės suminkštės.
  3. 3. Tada įmaišome grietinėlę bei dar truputį paverdame. Patiekiame su supjaustytais svogūnų laiškais ir/arba duonos kubeliais. Skanaujame!
Daržovių sriuba su kariu, sultiniu ir kokosų pienu
(1)
Raugintų kopūstų sriuba
(10)
Trinta geltonų paprikų sriuba
(4)
Tiršta perlinių kruopų sriuba su pupelėmis ir daržovėmis
(3)
Veganiška trinta moliūgų ir lęšių sriuba
(2)