1. Iš pradžių džiovintus baravykus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite šiek tiek pabrinkti (užteks tiek, kol paruošite daržoves sriubai).
2. Porus nuplaukite bei supjaustykite nedideliais gabaliukais.
3. Morką nuskuskite ir sutarkuokite šiaudeliais.
4. Keptuvėje ištirpinkite sviestą.
5. Suberkite porus bei morkas. Pakepinkite, kol daržovės šiek tiek suminkštės.
6. Bulves nulupkite bei supjaustykite kubeliais.
7. Po to į puodą berkite bulves, pakepintas daržoves, džiovintus baravykus (jeigu labai dideli - pasmulkinte gabaliukais), pilkite sultinio (arba vandens) ir skysčio, kuriame mirko baravykai.
8. Sriubą užkaiskite virti. Virkite maždaug pusvalandį.
9. Paskui į sriubą sudėkite sutarkuotą sūrį. Išmaišykite, ragaukite, jeigu trūksta druskos, berkite jos, pagardinkite pipirais ir susmulkintais krapais.
Rasa Dambrauskienė
Atsakyti