Noriu Jus visus pakviesti išsivirti labai skanios sriubos. Tirštos bei labai sočios, itin paprastai pagaminamos, bet tuo pačiu - turtingos įvairiausių skonių. Šiltos bei itin jaukios. Ji labiau subalansuota šaltesnėms dienoms, bet skanios visais keturiais metų laikais. Grikiai šiai sriubai iš tiesų itin tinka, bet lygiai tokią pat nuostabią sriubą išvirsite naudodami ryžius arba perlines kruopas.
1. Pirmiausia dideliame puode ant vidutinio dydžio kaitros įkaitiname aliejų. Iš abiejų pusių po kelias minutes apkepame druska bei pipirais įtrintus vištos šlaunelių mėsos gabaliukus.
2. Apkeptus vištienos gabaliukus išimame į lėkštę ir atidedame į šalį.
3. Tada į tą pačią keptuvę suberiame maždaug vienodo dydžio gabaliukais pjaustytus svogūnus, salierų stiebus bei morkas. Kepame vis maišydami maždaug 4-5 minutes, kol daržovės šiek tiek suminkštėja.
4. Po to suberiame smulkiai sukapotas česnako skilteles, pagardiname druska bei šviežiai grūstais juodaisiais pipirais. Maišydami pakaitiname maždaug 60 sekundžių, kol česnakas paskleidžia savo aromatą.
5. Tuomet suberiame grikių kruopas. Maišydami pakepiname dar maždaug 60 sekundžių.
6. Supilame vištienos sultinį, sudedame lauro lapelius ir leidžiame užvirti. Tada sumažiname kaitrą, pridengiame dangčiu ir verdame maždaug 10 minučių.
7. Suberiame vidutinio dydžio gabaliukais pjaustytas bulves, sudedame susmulkintą keptą vištieną ir verdame dar maždaug 10 minučių, kol grikiai bus išvirę.
8. Paskui supilame grietinėlę, suberiame žirnelius, išmaišome ir paverdame 60-90 sekundžių.
9. Nuimame nuo kaitros, išimame lauro lapelius, uždengiame dangčiu ir leidžiame sriubai pastovėti maždaug 20-30 minučių.
10. Galiausiai patiekiame apibarstę šviežiais žalumynais, su riekele minkštos šviežios duonos. Lepinamės!