Autorius apie receptą
Ar gali būti kas geriau nei itin skanios sriubos lėkštė? Aš jas visada valgau su didžiuliu malonumu. O štai mano kiti šeimos nariai nėra didžiuliai fanai ir jiems labai reikia įtikti. Tad šį kartą pasidalinsiu savo firminės perlinių kruopų sriubos su vištiena receptu. Ją valgo visa mano šeima, visi iki vieno, įskaitant ir vaikus.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vištienos sparnelius galima keisti vištienos šlaunelėmis ar krūtinėle.
- Vietoje sviesto galima naudoti alyvuogių arba saulėgrąžų aliejų.
- Svogūną galima pakeisti poru, kuris suteiks švelnesnį skonį.
- Morkas galima pakeisti arba papildyti salierų stiebais ar bulvėmis.
- Vietoje petražolių galima naudoti krapus ar šviežią kalendrą.
- Grietinę galima pakeisti natūraliu jogurtu ar be laktozės grietine.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Perlines kruopas būtina mirkyti iš vakaro, kad jos išvirtų greičiau ir būtų švelnesnio skonio.
- Vištieną virkite ant mažos ugnies, kad sultinys būtų skaidrus ir sodrus.
- Išvirus vištienai, būtinai nuimkite mėsą nuo kaulų, kad sriuba būtų patogesnė valgymui, ypač vaikams.
- Svogūnus kepinkite, kol jie taps auksinės spalvos – taip atsiskleis jų saldumas.
- Sriubą virkite ant mažos ugnies, kad visi ingredientai išlaikytų savo formą ir skonius.
- Patiekdami nepamirškite grietinės – ji suteikia sriubai švelnumo ir kremiškumo.
Atsiliepimai