Perlinių kruopų sriuba su vištiena ir morkomis

Autorius apie receptą

Ar gali būti kas geriau nei itin skanios sriubos lėkštė? Aš jas visada valgau su didžiuliu malonumu. O štai mano kiti šeimos nariai nėra didžiuliai fanai ir jiems labai reikia įtikti. Tad šį kartą pasidalinsiu savo firminės perlinių kruopų sriubos su vištiena receptu. Ją valgo visa mano šeima, visi iki vieno, įskaitant ir vaikus. 

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vištienos sparnelius galima keisti vištienos šlaunelėmis ar krūtinėle.
  • Vietoje sviesto galima naudoti alyvuogių arba saulėgrąžų aliejų.
  • Svogūną galima pakeisti poru, kuris suteiks švelnesnį skonį.
  • Morkas galima pakeisti arba papildyti salierų stiebais ar bulvėmis.
  • Vietoje petražolių galima naudoti krapus ar šviežią kalendrą.
  • Grietinę galima pakeisti natūraliu jogurtu ar be laktozės grietine.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Perlines kruopas būtina mirkyti iš vakaro, kad jos išvirtų greičiau ir būtų švelnesnio skonio.
  • Vištieną virkite ant mažos ugnies, kad sultinys būtų skaidrus ir sodrus.
  • Išvirus vištienai, būtinai nuimkite mėsą nuo kaulų, kad sriuba būtų patogesnė valgymui, ypač vaikams.
  • Svogūnus kepinkite, kol jie taps auksinės spalvos – taip atsiskleis jų saldumas.
  • Sriubą virkite ant mažos ugnies, kad visi ingredientai išlaikytų savo formą ir skonius.
  • Patiekdami nepamirškite grietinės – ji suteikia sriubai švelnumo ir kremiškumo.

Ingredientai

    • perlinės kruopos: 100 gramų
    • vištienos sparneliai: 4
    • svogūnai: 1
    • vanduo: 1 litro
    • morkos: 3 (nedidelės)
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • druska
    • pipirai
    • petražolės
    • grietinė

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia perlines kruopas užmerkite iš vakaro.
  2. 2. Tuomet vištienos sparnelius užkaiskite puode bei virkite ant mažos ugnies maždaug 60 minučių.
  3. 3. Išvirusius išimkite, mėsą nuimkite nuo kaulų, jei reikia, didesnius gabaliukus pasmulkinkite bei sudėkite atgal į puodą.
  4. 4. Tada keptuvėje ištirpinkite sviestą, jame apkepinkite smulkiai supjaustytą svogūną.
  5. 5. Morkas supjaustykite griežinėliais. Viską sudėkite į puodą su vištiena.
  6. 6. Kruopas kelis kartus perplaukite bei taipogi sudėkite į puodą. Pasūdykite, pagardinkite pipirais.
  7. 7. Virkite ant mažos ugnies maždaug 30-40 minučių arba kol kruopos bei morkos bus išvirusios.
  8. 8. Patiekite su grietine, pabarstę kapotomis petražolėmis. Skanaukite!

Atsiliepimai

Leningrado agurkinė sriuba
(7)