Perlinių kruopų sriuba su vištiena ir morkomis

2023-08-29 Autorius SP Receptai

Perlinių kruopų sriuba su vištiena ir morkomis
Ar gali būti kas geriau nei itin skanios sriubos lėkštė? Aš jas visada valgau su didžiuliu malonumu. O štai mano kiti šeimos nariai nėra didžiuliai fanai ir jiems labai reikia įtikti. Tad šį kartą pasidalinsiu savo firminės perlinių kruopų sriubos su vištiena receptu. Ją valgo visa mano šeima, visi iki vieno, įskaitant ir vaikus. 

Aš ją ruošdama visada renkuosi vištienos sparnelius, bet esu įsitikinusi, kad ir kitos vištienos dalys šiame recepte puikiai tiktų. :)

Ingredientai

    • perlinės kruopos: 100 gramų
    • vištienos sparneliai: 4
    • svogūnai: 1
    • vanduo: 1 litro
    • morkos: 3 (nedidelės)
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • druska
    • pipirai
    • petražolės
    • grietinė

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia perlines kruopas užmerkite iš vakaro.
  2. 2. Tuomet vištienos sparnelius užkaiskite puode bei virkite ant mažos ugnies maždaug 60 minučių.
  3. 3. Išvirusius išimkite, mėsą nuimkite nuo kaulų, jei reikia, didesnius gabaliukus pasmulkinkite bei sudėkite atgal į puodą.
  4. 4. Tada keptuvėje ištirpinkite sviestą, jame apkepinkite smulkiai supjaustytą svogūną.
  5. 5. Morkas supjaustykite griežinėliais. Viską sudėkite į puodą su vištiena.
  6. 6. Kruopas kelis kartus perplaukite bei taipogi sudėkite į puodą. Pasūdykite, pagardinkite pipirais.
  7. 7. Virkite ant mažos ugnies maždaug 30-40 minučių arba kol kruopos bei morkos bus išvirusios.
  8. 8. Patiekite su grietine, pabarsčiusios kapotomis petražolėmis. Skanaukite!
  9. sriuba su perlinėmis kruopomis ir vištiena
Paprasta Itališka svogūnų sriuba
(1)