Kelis kartus teko pabuvoti Lenkijoje - tiek artimesnėje, tiek tolimojoje. Niekada su šeima nepraleidome progos sustoti pakelės kavinėse paragauti nuostabios guliašo sriubos, lenkiškai vadinamos - "Zupa Gulaszowa". Todėl, iš savo patirties, bei kiek pasitikslinusi lenkiškuose receptų puslapiuose, pamėginau pagaminti kažką itin panašaus ir savo virtuvėje. Beje, kiek bandžiau gilintis į receptus, tai be pagrindinių, būtinų ingredientų, dedama dar daug ko, pagal kiekvieno skonį: tiek pievagrybiai, tiek virtos pupelės, taip pat šparaginės pupelės. Ir būtinai būtiniausiai privalo būti - minkšta apvali bandelė prie sriubos.
Mano šios dienos variantas bus tas "pagrindinis", o papildomai aš įdėjau tik marinuotą agurką, nes man asmeniškai labai patiko sriuba su juo. Šiaip įprastai šią sriubą reiktų virti su jautiena, bet aš nusprendžiau ją pakeisti į kalakutieną ir neapsirikau. Ji čia puikiai tiko ir patiko. Bet Jūs drąsiai galite pasirinkti ir jautieną.
Taigi šios dienos pietums - soti, skani, aštri sriuba, tarsi Lenkijos užeigose, tik dar skaniau, nes ruošta namuose! :)
Atsakinėjama į Komentarą