Dabar toks metas, kai norisi gaminti kuo daugiau šildančių sriubų, troškinių ir panašių patiekalų. Šiai antienos sriubai paruošti neužtruksite daug laiko, o ji gausis soti ir labai skani. Skanūs pietūs arba vakarienė tiesiog garantuoti! :)
Ingredientai
šviežia antienos krūtinėlė: 500 gramų
ryžiai: 200 gramų (galima, jeigu norisi, pakeisti makaronais)
1. Pirmiausia ryžius išverdame pasūdytame vandenyje, nupilame vandenį bei atidedame į šoną.
2. Tada porą supjaustome pusžiediais, papriką bei morkas - plonais šiaudeliais.
3. Tuomet antienos krūtinėles gerai nusausiname virtuviniu popieriniu rankšluosčiu. Odelę įpjauname skersai bei išilgai.
4. Krūtinėles žemyn odele dedame į šaltą keptuvę ir ant mažos kaitros kepame tol, kol gražiai apskrunda (susidariusius riebalus nupilame bei panaudojame bulvių kepimui).
5. Tada apverčiame krūtinėles ir dar pakepame keletą minučių.
6. Suvyniojame į foliją ir paliekame šiltai pastovėti maždaug 5 minutes.
7. Sultinys: Į puodą supilame vandenį, sojos padažą, dedame česnaką, citriną, čili paprikas ir cukrų. Išmaišome bei verdame maždaug 10 minučių.
8. Tada sultinį nukošiame per sietelį, dar kartą supilame į puodą, suberiame porą ir paverdame maždaug 1-2 minutes.
9. Po to į dubenėlį dedame ryžius, papriką, morkas, kukurūzus ir griežinėliais supjaustytą antieną.
10. Ant viršaus užpilame sultinio su poru, užbarstome sezamo sėklų ir patiekiame. Lepinamės!
11. Rekomendacija: Daugiau sriubų receptų rasite: Sriubos.